TAROT PO KORAKIH

Pomen cesarice in visoke svečenice

Tretja karta velike arkane lahko kaže drugo žensko v ljubezenskem trikotniku Četrta karta naznanja nosečnost, rojstvo ali novo srečno partnerstvo
Fotografija: Visoka svečenica predstavlja mračno, skrivnostno, nevidno in nevarno žensko energijo, povezano z znamenjem škorpijona. FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
Visoka svečenica predstavlja mračno, skrivnostno, nevidno in nevarno žensko energijo, povezano z znamenjem škorpijona. FOTO: Guliver/Getty Images

Tretja karta velike arkane, ki nosi številko II, saj se začne z norcem s številom nič, je visoka svečenica. Čuvarka skrivnosti, ki se bodo razkrile, spremlja čarovnika. Njene moči so enakovredne njegovim, čeprav bolj mehke in ženske. Če čarovnik uresničuje svoja hrepenenja z zunanjimi sredstvi, ne potrebuje visoka svečenica nič razen svojega telesa, uma in intuicije. Visoka svečenica predstavlja prav moč slednje, hkrati s transformacijo, ki se začne dogajati s poslušanjem notranjega glasu. Simbolizira uglašenost z magično in skrito platjo življenja. Ne deluje z uporabo logičnega uma, ampak poglobljeno, v zakulisju, opazno le na subtilnih ravneh. Opogumlja nas, naj sledimo notranjemu glasu in ignoriramo glas uma. Da lahko spoznamo skrivnost, skrito za tančico, se moramo odpovedati razumu in sveta ne gledati samo površinsko.

Prisluhniti moramo čustvom. Karta kaže, da moramo slediti intuiciji, kajti če ji bomo, bomo razumeli skrite vidike situacije, ki jih prej nismo mogli. Konkretno lahko pomeni tudi osebo s temi sposobnostmi in modrostjo – astrologinjo, zdravilko, vedeževalko, terapevtko, s katero se je pametno posvetovati. Lahko gre za spraševalko ali za drugo žensko, celo tretjo v ljubezenskem trikotniku. Če je obdana z negativnimi kartami, lahko predstavlja ljubosumno sovražnico, ki manipulira z drugimi, spletkari in zlorablja svojo moč. Ne smemo je podcenjevati, saj zna biti strahovita sovražnica, ki ve več od nas in to izkorišča v svoj prid. Po drugi strani gre za ženski simbol, ki svetuje, naj se umirimo in vzpostavimo stik z notranjim glasom. Kmalu bomo izvedeli nekaj, kar bo naš položaj osvetlilo z druge strani. Pustimo času čas, zaupajmo v modrost usode in težave razumimo kot priložnost za rast. Če smo pred pomembno odločitvijo, se zanesimo na notranji občutek.
Kadar se v postavitvi pokaže cesarica, nas čakajo sreča, ljubezen in nosečnost. FOTO: Guliver/Getty Images
Kadar se v postavitvi pokaže cesarica, nas čakajo sreča, ljubezen in nosečnost. FOTO: Guliver/Getty Images

Karta je povezana z Luno in spremenljivo žensko energijo pa tudi z znamenjem škorpijona, saj ima pozitivne in negativne lastnosti tega znamenja – jasnovidnost, moč, ljubosumje in težnjo po zlorabi moči.
Obrnjena karta pomeni, da nas lahko nekaj rani in se razkrijejo skrivnosti, ki bi morale ostati zamolčane. Razum preplavljajo strasti in razburkana čustva, lahko smo zavistni in ljubosumni na druge.

Cesarica

Karta cesarice s številko IV predstavlja energijo polnokrvne ženske, ljubimke in matere. Če visoka svečenica simbolizira intuitivno, subtilno neotipljivo žensko energijo, cesarica uteleša moč ženske, ki je prizemljena in zasidrana, strastno čustvena, z močnimi potrebami in hrepenenji, umirjena, topla in prijazna. Združitev čarovnika, karte volje, in svečenice, notranje moči, namreč vodi v tretjo karto – stanje harmonije, sinteze in kreativne energije. To lahko predstavlja rojstvo ideje ali vizije, ki jo je treba razvijati. Cesarica predstavlja čas rasti, rojstvo nove in vznemirljive energije v našem življenju. Spremlja jo občutek strasti, ko smo pripravljeni dati vse, kar je treba, v vse, česar se lotimo.

Verjetno čutimo potrebo po razvajanju in ustvarjanju ugodja za ljudi okoli nas. Karta nas uči, kako se povezati s čustvi in si dovoliti, da jih resnično začutimo in izrazimo. Nakazuje ustvarjalnost, ki je lahko koristna na materialnem in čustvenem področju – torej karta obljublja blagostanje, veselje in ljubezen, varnost. Prepričani smo lahko, da se bodo stvari obrnile v naš prid.
Konkretno cesarica predstavlja nosečnost in rojstvo, tudi selitev v nov dom ali opremljanje in spreminjanje okolice. Povezana je z umetnostjo – zato je to pravi čas, da pišemo, rišemo. Obljublja tudi srečno in trajno zvezo, ki ne temelji le na trenutni zaljubljenosti, ampak pristnih čustvih. Če se pojavi ta karta, bo razplet situacije pozitiven, saj obljublja nagrado in zadovoljstvo.
Astrološko je povezana z Venero, ki vlada ljubezni in čutnemu biku, ki potrebuje varnost, gotovost in zadovoljstvo.
Obrnjena karta pomeni zasidranost v materialnih užitkih, čustveno izsiljevanje, tiranijo v družini, težave z denarjem in otroki. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije