Peta čakra je sinje modra

Ko je premalo aktivna, smo sramežljivi, introvertirani. Kadar deluje preveč, drugim ne pustimo do besede.
Fotografija: Delovanje grlene čakre uravnovesimo s sprehodom pod milim nebom in s svetlo modrimi oblačili. FOTOGRAFIJI: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
Delovanje grlene čakre uravnovesimo s sprehodom pod milim nebom in s svetlo modrimi oblačili. FOTOGRAFIJI: Guliver/Getty Images

Čakre so telesni energijski centri. Sedem jih je, tiste na spodnjem delu telesa so povezane z našimi instinkti, na zgornjem pa z mentalno sfero. Skoznje teče energija oziroma prana. Ko je telo v ravnovesju, so čakre odprte in pretočne, delujejo normalno in nas podpirajo telesno, obenem pa spodbujajo lastnosti, s katerimi so povezane – naši čuti, čustva in misli so usklajeni, dobro se počutimo, mirni smo in imamo dovolj moči. Težave nastanejo, če se vrtijo v napačno smer, so zablokirane, delujejo preveč ali premalo.
Povezana je z delovanjem ščitnice in je blokirana, ko lažemo ali ne govorimo resnice.
Povezana je z delovanjem ščitnice in je blokirana, ko lažemo ali ne govorimo resnice.

Peta ali grlena čakra je svetlo ali sinje modra, njena mantra je ham. Leži na območju grla in vpliva na ščitnico, povezana je s samoizražanjem in govorjenjem ter je naš center za izražanje svoje resnice. Ko je odprta, nimamo težav z izražanjem svoje osebnosti, pogosto je odprta in pretočna pri kreativnih ljudeh in umetnikih. Lahko smo pristni in iskreni pred drugimi, dober poslušalec in samozavesten pripovedovalec.

Ko je premalo aktivna, ne govorimo veliko, sramežljivi smo, introvertirani in plahi. Tudi pasivno-agresivni ljudje imajo običajno premalo aktivno peto čakro. Če lažemo, jo lahko blokiramo. Če je preveč aktivna, govorimo preveč, nadvladamo druge v pogovoru, jim ne pustimo do besede in jih držimo na razdalji. Slab poslušalec smo in na splošno pogosto manipuliramo z drugimi, vzvišeni smo in preveč govorimo.

Na peto čakro blagodejno deluje, če se napolnimo z energijo svetlo modre barve – neba, jezera, se sprehajamo pod milim nebom ali nosimo svetlo modro ruto ali šal, beremo, izražamo svoja čustva, se učimo tujega jezika, smo čim bolj ustvarjalni. Če želite spodbuditi premalo aktivno grleno čakro, povejte nekomu nekaj, kar vam že dolgo leži na duši.

Pojte, mantrajte in izrazite svoje mnenje, tudi ko veste, da se z njim ne bodo vsi strinjali. Če je čakra preveč aktivna, se učite poslušanja, pijte vroč čaj in raje kot da o njih govorite, svoje misli in čustva zapisujte v dnevnik. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije