BARVNA TERAPIJA

Otroke ovijte v barve

Svojega šolarja lahko energijsko podprete z barvno terapijo Rdeča okrepi, oranžna razvedri, zelena blaži bolečino
Fotografija: Barve nam pomagajo pri zaščiti in uspehu. FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
Barve nam pomagajo pri zaščiti in uspehu. FOTO: Guliver/Getty Images

Ameriška  terapevtka Cyndi Dale in avtorica številnih duhovnih knjig pravi, da je barvna terapija najpreprostejši duhovni ukrep, s katerim lahko podprete svojega otroka v novem šolskem letu.

Rdeča barva ga bo okrepila in mu pomagala na tekmovanjih, ozdraveti, ko je bolan, odgnala bo nadlegovalce, spodbudila hitrejše delovanje in razmišljanje. Oranžna ga bo razvedrila, ko je žalosten ali jezen, hkrati je to barva umetniških dejavnosti, od risanja do plesa, in zabave. Kadar ste sami žalostni ali jezni, se lahko otrok pred prevzemanjem vaših čustev zaščiti tako, da si pred sabo zamisli oranžni mehurček, poln sreče, in vam ga pošlje.

Rumena je povezana s pametjo in dobrimi rezultati na testih; če je otrok zmeden ali se nečesa ne spomni, naj si predstavlja, da je v rumenem balonu – in odgovor se bo pojavil. Ko nas za nekoga skrbi, mu lahko pošljemo zelen mehurček, napolnjen z dobrimi mislimi. Zelena namreč lajša bolečino ter zdravi. Modra spodbuja komunikacijo, ideje si zato zapisujte na modre lističe. Ko je otroka strah, kaj si drugi mislijo o njem, naj se v mislih odene v modro.

Bela je barva angelov, ki jih lahko prosimo za nevidno pero, da pobriše črne misli. Povejte to skrivnost otroku. S črno se skrijemo, ko ne želimo biti opaženi – tudi zaradi šolskega spraševanja. Roza je barva ljubezni in je primerna, če se počutimo slabo v svoji koži, nas kdo zafrkava, se starši prepirajo itd. Če nas za koga skrbi, mu lahko pošljemo roza mehurček dobrih misli.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije