DUHOVNA MODROST

Opustite škodljive navade

Učite se iz napak in jih ne obžalujte. S težavami se soočite, namesto da jih ignorirate.
Fotografija: Namesto da pasivno sprejmete situacijo, prevzemite odgovornost in jo spremenite. FOTO: Humonia/Getty Images
Odpri galerijo
Namesto da pasivno sprejmete situacijo, prevzemite odgovornost in jo spremenite. FOTO: Humonia/Getty Images

Duhovni učitelji pravijo, da lahko napredujete, če ugasnete avtomatskega pilota in se začnete zavedati, da sta škarje in platno vedno v vaših rokah. Ne smete predvidevati, da zunanje okoliščine pritiskajo na vas, vi pa jim nemočno sledite. Če želite to spremeniti, se najprej nehajte izogibati težavam. Velikokrat namreč zabredete v godljo, ker se želite izogniti bolečini, posledicam in neželenim scenarijem. Zato se soočajte s problemi, saj je pometanje pod preprogo le začasna rešitev, ki bo zadeve prej ali slej poslabšala.

Ne sramujte se napak in ne premlevajte o njih v nedogled, saj šteje prihodnost. Učite se iz svojih spodrsljajev in v bodoče sprejemajte pametnejše odločitve. Namesto da sprejmete situacijo tako, kot je, prevzemite odgovornost in jo spremenite. Iščite rešitve in nove poti. Ne iščite izgovorov, raje pojdite v akcijo. Ob tem se ne ozirajte pretirano na mnenje drugih in se zavedajte, da je najbolj pomembno, kaj si sami mislite o sebi, in da naredite, kar je prav za vas.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije