TAROT PO KORAKIH

Opozorilo, da nam nekdo dela škodo: od sedmice do devetice

Objavljeno 28. marec 2020 14.09 | Posodobljeno 28. marec 2020 14.17 | Piše: M. B. Z.

Osmica je karta gibanja in napredka.

Karte od sedem do devet kažejo boj in naša prizadevanja na poti uresničevanja svojih ciljev. FOTO: M. B. Z.
Sedmica je karta samoobrambe – ne toliko fizičnega nasilja kot zaščite lastnega prostora. Morda se moramo braniti pred nekom, ki nam dela škodo, ali se le postaviti zase, saj nam to prinaša več prostora za tisto, kar si res želimo doseči. Naletimo lahko namreč na oviro na poti. Potrebujemo odločnost, pogum in pokončno držo, da si priznamo pretekle napake in bolečine, a to je nujni del procesa rasti, ker nas osvobaja. Dana nam je možnost, da se soočimo in razrešimo zadeve, ki so nam v preteklosti povzročale težave. Da bi to dosegli, je pomembno, da si vzamemo čas zase in premislimo o svojih potrebah. Nov način razmišljanja in življenja se odpira pred nami. Morda bomo morali nekoga braniti – pa vendar velja pri tem previdnost. Če ne gre za šibke osebe, ne hodite zanje po kostanj v žerjavico.

Če je karta obrnjena, boste dvomili o sebi, kar vam lahko prepreči, da bi dosegli cilj. Neprijetna situacija vas bo skrbela in osramotila, razen če se soočite z njo.

Osmica je karta gibanja in napredka in kaže, da mora biti naš pristop neposreden. Spremembe bodo prihajale same od sebe in dobro se moramo zavedati, kaj bi radi. To je čas naglega dogajanja in neizbežnih novic, ki nas bodo razveselile. Pomembna je jasna komunikacija, ker lahko zdaj dosežemo svoje cilje, če se bomo znali obrniti prav. Ovire bodo odstranjene, zato je to karta uspeha in zadovoljstva. Puščice na njej so lahko tudi puščice ljubezni. Sorodna oseba lahko vstopi v naše življenje.
Če je obrnjena, karta nasprotno kaže zamude in zavlačevanje, zaplete in nepotrpežljivost.

Devetica je karta utrujenega bojevnika in sporoča, da bolj ko se bližamo koncu barve palic, hujše so težave in stres, ki ga moramo premagovati. Praviloma se v ljudeh pojavlja sredi hudih stisk in preizkušenj, a sporoča tudi, da se nočejo vdati. Karta predstavlja našo notranjo moč, ki ve, česa smo in nismo sposobni. Čutimo potrebo, da bi zaščitili, kar smo pridobili, hkrati pa nakazuje, da smo pripravljeni na boj, četudi z zadnjimi močmi. Pogosto se pojavlja ljudem, ki vztrajajo v ponesrečenih zvezah ali se ločujejo, pa tudi tistim, ki se bojijo, da bodo izgubili službo. Na žalost nam da devetica vedeti, da moramo biti pozorni, saj bitka še zdaleč ni končana. Morda nam bo odvzeto, kar smo pridobili. Uporabimo intuicijo, da se zavemo, ali lahko nekomu tako zaupamo in ga spustimo do sebe. Bodimo čuvaji svojih meja.

Če je obrnjena, devetica kaže nepripravljenost na prilagajanje.
Deli s prijatelji