ASTROLOGIJA

Opozicije nas učijo povezovanja v odnosih

Objavljeno 23. maj 2020 16.36 | Posodobljeno 23. maj 2020 16.37 | Piše: M. B. Z.

Kdor jih nima, ponavlja iste napake in se iz njih težko uči. Navadno ima težave z drugimi, naučiti se mora vživeti v ljudi.

Planeta sta drug nasproti drugega. FOTO: Guliver/Getty Images
Opozicija pomeni, da sta dva planeta drug nasproti drugega, kar pogosto postavi posameznika proti drugi osebi. Pri Soncu v opoziciji s Saturnom gre v mnogih primerih za očeta, ki je lahko na neki način odsoten ali strog in ne kaže čustev. Oče je hkrati vzor, prav tako druge avtoritete pogosto učijo otroka, da je, če ne počne primernih reči, nepopoln in nevreden. Primer je deček, čigar oče je bil odsoten, vlogo avtoritete pa so prevzeli učitelji v izjemno strogem internatu. V neprizanesljivih razmerah se je naučil biti vedno popolnoma pripravljen, da bi se izognil ponižanju v razredu.

Opozicije se lahko močno izražajo v odnosih, saj nakazujejo trenje med osebo in nekom drugim. Z opozicijo med Soncem in Plutonom ljudje večkrat postanejo uspešni zaradi tekmovalnosti do drugih in potrebe, da bi nekaj dokazali. Za primerjavo – kvadrat med planetoma jih sili, da se borijo in napredujejo, medtem ko konjunkcija vnaša intenzivno potisno silo v njihovo življenje. Kvadrati spodbujajo veliko aktivnosti. Običajno gre za zunanji vpliv, ki prisili ljudi, da se odzovejo. Spodbuda v resnici prihaja od znotraj, čeprav jo sproži nekdo ali nekaj zunanjega. Če se recimo najemniki izselijo, ne da bi plačali najemnino, bo moral pri kvadratu lastnik najverjetneje obnoviti stanovanje, ker so ga tako poškodovali, pri opoziciji pa lahko pride do pogajanj.
Ljudje brez kvadratov v karti običajno živijo zadovoljno do določene mere, toda ko se oblikuje kvadrat v tranzitih ali progresijah, preživljajo naporno obdobje, ker nimajo izkušnje s tovrstnim vplivom. Ovire in prepreke so zanje nekaj novega. Njihovi kvadrati so intenzivnejši, težji in se močneje izrazijo. Ljudje brez kvadratov pogosto čutijo, da jim svet nekaj dolguje, in niso nagnjeni k temu, da bi se na primeren način podali za tistim, kar želijo. Iščejo nekoga, ki bo poskrbel zanje, naredil nekaj zanje, nekoga, ki jih bo povlekel naprej.

image
GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO Opozicije nam pomagajo razumeti drugo plat in človeka, ki stoji nasproti nas. FOTO: Guliver/Getty Images

Ljudje brez opozicij se težko učijo iz lastnih napak. Oseba ima verjetno težave v odnosih (zagotovo v mladosti). Vedno znova ponavlja iste napake. Ker opozicije zrcalijo vse za nazaj, se lahko prek njih učijo iz svojih napak. Slaba stran je, da utegnejo hkrati projicirati svoje slabosti na druge. Če manjkajo opozicije, se mora človek naučiti vživeti v nekoga drugega.
Deli s prijatelji