ASTROLOGIJA

Ob polni luni več energije

Jamskim ljudem je omogočala lov, danes moti naš spanec. Umirite se s solno kopeljo, dovolj pijte in se sprostite v naravi.
Fotografija: Razdražljivost, nemir in motnje spanja so glavni vplivi polne lune. FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
Razdražljivost, nemir in motnje spanja so glavni vplivi polne lune. FOTO: Guliver/Getty Images

Ko smo tesnobni, razdražljivi, obupani, prepirljivi ali ne moremo zaspati, za to pogosto okrivimo luno. Najnovejše raziskave potrjujejo, da to ni povsem iz trte izvito: v času polne lune traja pet minut dlje, da ljudje zaspijo, nato pa spijo slabše, manj in se večkrat zbujajo. Odkrili so tudi, da so ravni melatonina v telesu, ki sicer skrbi za trden spanec, znižane štiri dni pred polno luno in štiri dni po njej ter da so nekateri ljudje bolj občutljivi za ta vpliv kot drugi.

Medtem ko so naši predniki in stara ljudstva z obredi redno častili lunacije in druge nebesne pojave ter jim pripisovali poseben pomen v življenju posameznika in skupnosti, danes ne sledimo več luninim ciklusom ter ne prilagajamo svojih dejavnosti času, ko bi nas energija najbolj podpirala. A duhovni učitelji poudarjajo, da sta v času polne lune povečani energija in naša senzibilnost zanjo, in to kljub temu da dandanes naše naravne ritme moti električna razsvetljava in druga tehnologija, ki vpliva na naše biopolje. Jamski človek je ob polni luni lovil ponoči, več energije in svetlobe mu je bilo pri tem v pomoč, sodobni človek pa ne zna uravnavati teh presežkov. Ker je energije v sistemu preveč, ne spimo. Ob tem je astronomsko Zemlja tedaj med Luno in Soncem, zato se nam lahko zdi, kot bi naše energijsko polje vleklo v različni smeri. Pomagate si lahko tako, da se v tem času prizemljite, pijete dovolj vode, se izogibate alkoholu in kavi ter visenju pred zasloni, ki vas bo še dodatno prebudilo. Pripravite si solno kopel, meditirajte in bodite v dneh okoli polne lune čim več v naravi.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije