JUTRANJI RITUALI

Novo jutro, nov dan

Pregovora rana ura, zlata ura se držijo najuspešnejši ljudje S šestimi namigi si ustvarite čudovit začetek dneva
Fotografija: Zapomnite si, da se po jutru dan pozna. FOTO: Guliver/Thinkstock
Odpri galerijo
Zapomnite si, da se po jutru dan pozna. FOTO: Guliver/Thinkstock

Kako končamo dan, vpliva na to, kako bomo začeli naslednjega. Naše navade sooblikujejo naše dneve in se nam zapišejo v notranji sistem. Tako lahko na nas vplivajo tako pozitivno kot tudi negativno, z nekaj preprostimi navadami pa lahko okrepimo svoje notranje zadovoljstvo in osebnostno moč.

Bodite hvaležni: začnite dan z mislijo na vse, kar je v včerajšnjem dnevu prispevalo k prijetnim občutkom, vas razveselilo ali osrečilo.

Zapišite si najpomembnejše stvari, ki jih morate opraviti ta dan. Če imate večje dolgoročne cilje, si na seznam napišite na korake razdeljeno večjo nalogo. To opravite čim prej zjutraj ali celo večer prej, saj vas dan lahko preseneti.

Zapišite si cilje. Ali pa jih narišite. Ne pozabite, da naloge niso cilji. Če jih napišete ali narišete, tako postanejo resnični in neizogibni, hkrati pa se udobno namestijo v vašo podzavest ter postanejo del vašega vsakdanjika. Lahko gre za risbo, ki si jo obesite nekam doma, ali misel 'v poslu bom uspešnejši'.

Vstanite zgodaj. Tako lahko začnete dan na svoj način, s svojimi obredi, vajami, meditacijo ali raztezanjem.
Pijte vodo z limono. Začnite dan z vitaminom C in odplaknite škodljive toksine iz telesa.

Prižgite glasbo, ki vas spravi v dobro voljo. Učinek je zjutraj še boljši, saj nam prinese bolj optimističen pogled na svet, ki ostane z nami ves dan.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije