TELEPATIJA

Nezavedno prenašanje misli

Vsakemu se kdaj zgodi, da na nekoga pomislimo, in nas pokliče. Ta oblika višječutnega zaznavanja je stara kot človeštvo.
Fotografija: Telepatija je najmočnejša med ljudmi, ki se imajo radi. FOTO: Guliver/thinkstock
Odpri galerijo
Telepatija je najmočnejša med ljudmi, ki se imajo radi. FOTO: Guliver/thinkstock

Beseda telepatija je sestavljena iz dveh besed: tele (ki v grščini pomeni daljavo) in pathos (ki pomeni občutiti). Sposobnosti prenašanja misli ali pogovarjanja na daljavo naj bi imela tudi nekatera plemena, med njimi kolumbijski Kogiji, ki se ne sporazumevajo z besedami, temveč le z zvoki in večino pogovorov opravljajo telepatsko. Zvoki nimajo nobenega reda in niso podobni abecedi. Eden od raziskovalcev, ki so jih proučevali, je zatrjeval, da so vedeli za dogodke po svetu, kot bi njihovi duhovi lahko potovali. V afriški puščavi Kalahari se sporazumevajo na velike razdalje in pravijo, da imajo žice za sporazumevanje v sebi ter si po njih sporočajo vse, kar se dogaja. Telepatsko je mogoče komunicirati prek čustev, občutkov, s frazami in besedami ter celo v obliki zvokov in notranjih slik.

Obstaja več oblik telepatije, ki jih priznava parapsihologija. Telepatija superzavesti vsebuje sposobnost, da se dotaknete svoje superzavesti, od koder lahko črpate iz kolektivne modrosti človeštva. Latentna telepatija poteka kot prenos misli po parapsihološkem kanalu psi in ima celo možnost določenega zamika v času, ki ga potrebuje za pot. Retrokognitivna, prekognitivna in intuitivna telepatija so podobne latentni, le da se prenašajo informacije o preteklem, trenutnem ali prihodnjem stanju duha in misli konkretne osebe. Čustvena telepatija je znana kot oddaljen vpliv oziroma prenos čustev.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije