Nemirni strelci

Žene jih nagon, včasih so prehitri, težko na mestu, zvesti. Nekateri so bolj fizični, športni, drugi izjemno intelektualni.
Fotografija: Težko so pri miru, nenehno raziskujejo nove kotičke. FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
Težko so pri miru, nenehno raziskujejo nove kotičke. FOTO: Guliver/Getty Images

Strelci živijo v večnem upanju na dobre čase, vse jim lahko vzameš, le upanja ne. Tako polni navdiha in optimizma se zdijo včasih naporni in bi jih človek najraje sklatil na realna tla. Toda optimizem jim koristi, jih poriva naprej, da jim uspe priti do želenega. Imajo občutek pomembnosti, včasih so fizično veliki, kar lahko daje občutek, da so snobovski ali vzvišeni.

Problem strelca je, da ne zna biti zadovoljen z običajnim, preprostim, in če mu preostala karta ne pomaga doseči veličine in se počuti, kot da življenje ni pošteno, je lahko zagrenjen. Močno jih žene nagon in so včasih prehitri, nemirni, težko na mestu, težko zvesti, dolgo v enem odnosu. Svoboda tem ogromnim kentavrom največ pomeni, zanjo so pripravljeni narediti marsikaj, se odpovedati marsičemu. Drugo pa je, da mora imeti vse smisel. Zaradi idealizma in plemenitosti so slepi za resničnost okrog sebe. Na poti k visokim ciljem se včasih izgubijo zaradi raztresenosti, nepraktičnosti ali preveč ciljev. Ker so idealistični, izgubijo veliko preprostih lepih trenutkov.

Dobro je, da je strelec samozaposlen ali šef, ker ima tako več svobode. Do sodelavcev in podrejenih je plemenit in pošten, a nezavedno vzvišen. Starši ga kot otroka težko ulovijo, ves čas je v gibanju. Pretirano avtoritativni starši bodo imeli z njim težave, saj se ne pusti ujeti in podrediti. Nekateri so bolj fizični, športni, drugi izjemno intelektualni.

Partnerju je v spodbudo, a mu manjka potrpežljivosti in potrebuje občutek svobode. Pregovorno je nagnjen k avanturam. Kot oče ali mati otroke uči, podpira bolj kot prijatelj. A ker na otroke ni močno čustveno vezan, sploh moški, lahko nanje kar malo pozabi, medtem ko se bori za poslovni, akademski ali družbeni uspeh. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije