DUHOVNI NASVET

Negativni vpliv drugih

Ko je kdo jezen na nas, nam lahko pošilja negativno energijo. Nenadoma se počutimo slabo in ne vemo, kaj se je zgodilo.
Fotografija: Energijski napad lahko čutite kot težo, občutek depresije, tesnobe. FOTO: Anton Vierietin, Getty Images
Odpri galerijo
Energijski napad lahko čutite kot težo, občutek depresije, tesnobe. FOTO: Anton Vierietin, Getty Images

Drugi nenehno vplivajo na nas s svojo energijo, mi pa nanje s svojo. A ta pretok ni vedno pozitiven. Nadzor nad nami lahko doseže kdor koli z dominantno energijo in negativno namero. Če si močno želite, da vam nekdo izkaže pozornost in se ukvarja z vami, projicirate svojo energijo nanj. Ne bo prepoznal, od kod prihaja energijska motnja, a bo izčrpan. Prenos lahko čuti kot težo, občutek depresije, tesnobe, ki prihaja od človeka, ki je bil nesrečen, ker ni dobil, kar si je želel, torej pozornosti.

Podoben energijski napad se vrši ne glede na namene sprožitelja – tudi če želi kdo nadzorovati drugega, ker ga ima rad, so posledice enake. Gre za poskus nadzorovanja, ki ni sprejemljiv. Tudi če vam nekdo vsiljuje svojo željo, da bi se zaljubili vanj, gre za vsiljevanje programa, s katerim se lahko ne strinjate. Ne glede na to, ali se vpliva zavedate ali ne, bo deloval na vas. Vaše razmišljanje in čustvovanje sta odvisna od njegove volje.

Vsi energijsko vplivamo drug na drugega. FOTO: Andrii Yalanskyi, Getty Images
Vsi energijsko vplivamo drug na drugega. FOTO: Andrii Yalanskyi, Getty Images

Najpomembnejše je

Na neki ravni vsi nadzorujemo druge ali dopuščamo, da oni nas. Če zaznate, da vam nekdo hodi po glavi brez razloga, se vprašajte, ali se ob tem počutite slabo ali dobro. Se želite znebiti vpliva ali pomislite, da bi ga poklicali?

Skrajna oblika je, da si človek želi, da se vam zgodi kaj slabega. Zaščitimo se lahko tako, da prepoznamo vsiljene misli in prekinemo energijski pretok. Najbolj ranljivi smo pred ljudmi, ki poznajo našo energijsko kodo, s katerimi smo bili intimni ali smo z njimi tesno povezani. Bolje poznajo našo osebno frekvenco, močnejša je medsebojna psihična povezava.

Seveda je depresija posledica biokemičnih procesov v telesu, a lahko vam tudi kdo vsiljuje svojo voljo. Lahko gre za starše, ki ne morejo sprejeti vaših odločitev in izvajajo nevidni pritisk na vas, prijatelje, ki so nesrečni in vas želijo potegniti na svoj energijski nivo. Lahko nekdo misli na vas, njegove misli pa se prepletejo z vašimi. Začutite jih, a ne veste, od kod prihajajo, zato mislite, da gre za vaša čustva.

Nekdo lahko »oddaja« občutek depresije in postanete depresivni, razmišlja o vas negativno in nenadoma zbolite. Če gre za energijski napad, je namen prevlada nad vami. Izognete se mu lahko le tako, da ste močnejši.

Ko je nekdo jezen na vas, boste čutili njegovo energijo in napad. Obšel vas bo nepojasnjen občutek tesnobe, nekaj vas bo morilo. Morda vas bo bolela glava. Enako se bo zgodilo, če se z nekom sprete. Zdelo se vam bo, da ste vznemirjeni zaradi prepira, a v resnici bo drugi projiciral svojo energijo na vas.

Najpomembnejše je, da se vpliva zavedate. Vaš cilj se je osvoboditi mentalnih konstruktov drugih, ki vas vlečejo navzdol.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije