Ne obsojajte in ne pametujte

Pomembno je, da se dobro počutite, ne da imate prav. Svoj svet vedno ustvarjate sami s svojimi mislimi.
Fotografija: Pustite drugim lastne izkušnje in jih ne obsojajte, saj si s tem znižujete energijo. FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
Pustite drugim lastne izkušnje in jih ne obsojajte, saj si s tem znižujete energijo. FOTO: Guliver/Getty Images

Trenutna karantena je odličen teren za to, da izgubljamo energijo zaradi vplivov iz okolice, četudi smo večinoma med štirimi stenami. Razmere in sprejeti zakoni sprožajo ločenost in obsojanje, pred katerim pa guruji svarijo, saj nas nemudoma poveže z virom naše sodbe. Če je torej čustvena vibracija obsojanega človeka nizka, se boste uravnali z njo.

S sodbo tako nezavedno znižujete svojo energijo. Tako jo začnete ocenjevati izkušnjo nekoga drugega, čeprav le v svoji glavi, pritegnete energijo, energijski odtis te izkušnje v svoje polje, zato bodite pazljivi, ko se razburjate in kažete s prstom na druge. Ker vaš um ne razlikuje med resničnim in namišljenim, se mu bo zdelo, kot da se prav to dogaja vam, tukaj in zdaj. Le ko vsakomur dovolimo, da ima lastno izkušnjo, ne prevzemamo energije njihovih težav.

Če se vas ne tiče, se ne vmešavajte v druge, saj ni vredno vaše energije. Če pametujemo in hočemo spremeniti druge, namreč dopuščamo, da se njihova energija povezuje z našo. Drugim morate pustiti njihove izkušnje in izbire. Niti mnenja ne imejte o njihovih odločitvah. Če se trudite koga prepričati o svojem prav, boste zgubili energijo.

Ker običajno pustimo, da na nas vpliva energija tistih, ki imajo moč in avtoriteto – starši, učitelji, šef, vlada –, razmislite, kako se odzivate na njihova sporočila. Predajate svojo moč v njihove roke in trepetate pred prihodnostjo? V resnici nima nihče moči nad vami, saj sami ustvarjate svoj svet s svojimi mislimi. Krmilo in vajeti so v vaših rokah, čeprav se tega ne zavedate. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije