DUHOVNOST

Nasvet za srečo: živite preprosto kot menih

Vsi posedujemo več, kot potrebujemo. Odstranjevanje odvečnega je močan proces.
Fotografija: Preprosteje bomo živeli, srečnejši bomo. FOTO: Fcscafeine/Getty Images
Odpri galerijo
Preprosteje bomo živeli, srečnejši bomo. FOTO: Fcscafeine/Getty Images

Menihi niso navezani na skoraj nič v življenju. Njihovi dnevi so preprosti. Trdo delajo in služijo drugim, meditirajo, da si praznijo um, ves čas se smehljajo, jedo preprosto hrano, imajo samo nekaj kosov oblačil, a se ne pritožujejo ter si ne želijo, da bi imeli več. V njihovem ravnanju se skriva modrost prave sreče.

V svoje življenje jo lahko prenesete tako, da ga poskusite poenostaviti in postanete čim bolj minimalistični. Odstranjevanje odvečnega je močan proces.

Dandanes vsi posedujemo več, kot potrebujemo, počnemo nepotrebne stvari, se zaposlujemo z banalnim, v glavi nosimo preveč informacij in si želimo več premoženja. Hkrati nas ta naša težnja vodi v trpljenje. Vedno je namreč še nekaj, kar si želimo pridobiti.

Kaj če bi namesto tega sprejeli, da imamo vsega več kot dovolj? Ne mislite, da vas to lahko odvrne od uspeha. Skrivnost je v ravnovesju med delovanjem in mirno hvaležnostjo.

Zato ne imejte veliko ciljev in opravil, samo bistvene, ob tem pa bodite hvaležni za obilje, v katerem živite. Spomnite se, da ste srečni, četudi se nič ne spremeni. Preprosto uživajte v sedanjosti. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije