Molitev ob globoki žalosti

Nič ni narobe, če se v stiski obrnete na vesolje po pomoč. Zaupajte, da se vam lahko pomaga osvoboditi negativnih čustev.
Fotografija: Dovolite ljubezni in svetlobi, da tečeta skozi vas. FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
Dovolite ljubezni in svetlobi, da tečeta skozi vas. FOTO: Guliver/Getty Images

Iyanla Vanzant, ameriška duhovna avtorica, ki je zaslovela v šovu Oprah Winfrey, je zasnovala molitev, s katero si lahko pomagate, ko vas v krizi zgrabi globoka žalost. Občutite jo, kot da bi nekdo izčrpal iz vas ves zagon in voljo; na dnu ste in nimate moči ali želje, da bi šli naprej. Zdi se vam, da življenje nima več smisla in namena, nobena stvar vam nič več ne pomeni. Želite si, da vas vsi pustijo pri miru, saj ne pomaga nič, kar naredijo, prepričani ste, da ne boste nikoli več srečni, pojasnjuje.

Ko čutite vse to, si lahko pomagate z naslednjo molitvijo: »Sveti duh/vesolje/bog, danes, v tem trenutku prosim za osvobojenost od teže žalosti. Danes, v tem trenutku prosim za dviganje iz brezna žalost. Danes, v tem trenutku ti predajam vse svoje navezanosti na žalost. Priznam, da čutim težo v duši. Priznam, da čutim črnino v umu. Priznam, da zadržujem žalost v srcu. Priznam, da ne razumem, kaj se je zgodilo in zakaj. Priznam, da se oklepam misli in prepričanj, ki blokirajo, zanikajo in otežujejo moje doživljanje in radost. Danes, v tem trenutku, z zavedanjem, da mi odgovarjaš, prosim za to, da se lahko odprem za prejemanje tvoje zdravilne navzočnosti. Danes sprejemam in si dovolim občutiti tvojo ljubezen.

Danes sprejemam tvojo voljo in ti predajam vsa vprašanja o vzrokih dogodkov in upiranje njihovim posledicam. Prosim, sprejemam in dovolim si sprejeti vse dobro, ki ga pripravljaš zame. Prosim, sprejemam in dovolim ljubezni in svetlobi, da tečeta skozme ter končata mojo žalost, trpljenje in nesrečnost. Razglašam, da je vse dobro v meni in okoli mene. Z zaupanjem v tvojo navzočnost vem, da je mir moja edina možnost. Hvaležen/-na sem zanj. In tako naj bo.« 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije