Močnejše čustveno stanje vedno prevlada

Ne prevzemajte bolečine drugih, poskrbite za svojo energijo. Če ostanete trdni, oddajate pozitivne vibracije strupenim ljudem.
Fotografija: V odnosu z napornimi ljudmi vedno prevlada močnejše čustvo. FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
V odnosu z napornimi ljudmi vedno prevlada močnejše čustvo. FOTO: Guliver/Getty Images

Kolikokrat ste po pogovoru z nekom, ki tarna ali je v težavah, izžeti kot cunja? Morda se niti ne zavedate, da vas izčrpava, zato bodite pozorni na enega glavnih znakov, da se med vama ne odvija zgolj nedolžna miroljubna izmenjava energije, to je, da vam gre s svojim ravnanjem na živce. Lahko išče pozornost, vam na dolgo in široko pripoveduje nekaj, česar nočete poslušati ali ko se vam mudi, vas prekinja in popravlja … Vse to so znaki, da je na lovu za vašo energijo. Čeprav je prav, da ste do določene mere sočutni, se morate zavedati tudi, da si nenehno predajamo energijske vibracije ter dajemo in jemljemo energijo od drugih. Razdajanje drugim vam torej lahko tudi škodi.

Tudi pesimistično razmišljanje nekoga ob sebi lahko nezavedno začutimo in prevzamemo. Kar naenkrat postanemo slabe volje in zaskrbljeni, brez očitnega razloga. Posebno senzibilni in sočutni ljudje imajo pogosto težave s tem, da vsrkajo bolečino drugih, ker jim želijo pomagati, ne zavedajo pa se, da močnejše čustveno stanje vedno prevlada. Zato se moramo naučiti poskrbeti za svojo energijo, se zavedati, kdaj se je kdo želi polastiti, ostati trdni v svoji drži, postaviti meje, se naučiti odločno reči ne ter oddajati pozitivne vibracije strupenim ljudem. Takim situacijam se izogibajmo, če se jim ne moremo, pa ostanimo čim bolj mirni in zbrani. Globoko dihajmo in se zasidrajmo v svojem središču, kjer ne more nič vznemiriti naše energije. S tem lahko nadzorujemo situacijo, ohranjamo svojo energijo ter celo spodbudimo negativneže, da dvignejo svojo vibracijo na našo raven. 

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas