Močan vpliv besed

Afirmacije vam lahko spremenijo življenje. Pomagajo krojiti resničnost po vaših željah.
Fotografija: Dlje ko ponavljate določeno misel, hitreje se bo usidrala v podzavest.
Odpri galerijo
Dlje ko ponavljate določeno misel, hitreje se bo usidrala v podzavest.

Nenehni notranji dialog nam pomaga urediti misli in oblikuje naš pogled na resničnost. Njegov pomembni del so tudi afirmacije – trdilne izjave, za katere verjamemo, da so resnične. Potrjujejo naša prepričanja in oblikujejo naš svetovni nazor. Lahko nas dvignejo ali omejijo in spodbudijo samouničevalno vedenje, saj programirajo vzorce navad in razmišljanja.

Če jih redno uporabljamo, pomagajo vzpostaviti nove nevronske povezave. Pogosteje ko na nekaj mislimo, laže se bo zakoreninilo v umu.
Oblikujte jih kot jasne trdilne stavke, ki ne vključujejo dvoma. Začnite z: »Jaz sem …« Afirmacije naj bodo zapisane ali izgovorjene v sedanjiku, kot nekaj, kar se že dogaja, saj podzavest ni naravnava na prihodnost. »Jaz uživam v svoji sanjski službi,« je bolje kot: »Dobila bom sanjsko službo.« Ne uporabljajte nikalnic! Povejte, kaj želite, ne, česa ne. »Jaz sem popolnoma zdrava!« namesto: »Nočem zboleti!« Naslonite se na besede, ki bodo priklicale čustveno stanje, ki se ujema z želenim, saj boste tako lažje preoblikovali svojo resničnost. Močneje ko čutite izjavo, močnejše nevronske povezave se bodo vzpostavite v možganih.
Tudi čez dan, ko naletite na ovire, si lahko vzamete čas za ponavljanje afirmacij. FOTOgrafiji: guliver/Getty Images
Tudi čez dan, ko naletite na ovire, si lahko vzamete čas za ponavljanje afirmacij. FOTOgrafiji: guliver/Getty Images

Začnite z nekaj izbranimi afirmacijami, največ sedem, saj lahko preveč novih informacij hkrati zmede podzavest. Najbolje jih je ponavljati zjutraj, saj je um še svež, poleg tega bodo intonirale vaš dan. Ker je vaša podzavest bolj sproščena po meditaciji, ji jih lahko pridružite, tako jih boste posadili v rodovitno prst. Ko se čez dan soočate z ovirami, lahko z njimi utišate negativni notranji dialog. Če plačujete položnice in pomislite, da zdaj ne boste imeli denarja, si raje recite, da ga imate dovolj za vse svoje potrebe.

Usmerite pozornost na področje srca in osredotočeno in jasno ponovite vsako afirmacijo od tri- do petkrat. Občutite vsako besedo in si predstavljajte, da se iz vašega srca širi v svet. Občutite, da je stanje, ki si ga želite, že tu. Začutite srečo, navdušenje in hvaležnost, ker se vam je želja izpolnila in lahko soustvarjate svoje življenje. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije