Merkurjev obrat prinesel napetost

Planet se je obrnil v direktno gibanje, a do konca marca ostaja v senci. Lahko doživite neprijetno streznitev ali premike na blokiranih področjih.
Fotografija: Ne pričakujte, da bo vse takoj steklo. FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
Ne pričakujte, da bo vse takoj steklo. FOTO: Guliver/Getty Images

Včeraj se je Merkur, planet komunikacije, trgovine in potovanj, obrnil v direktno gibanje, hkrati pa se je dopolnila polna luna v devici. Oboje je prineslo napetost, zmedo in stres, a kljub direktnemu Merkurju se vsaj še kakšen dan ali dva vzdržite podpisovanja pogodb, sklepanja dogovorov in drugih zadev, ki so se v času Merkurjeve retrogradnosti zapletale.

Včasih se namreč v času retrogradnega Merkurja kakšna zadeva ustavi ter se ne razreši do obrata v direktno gibanje. In celo ko je Merkur spet direkten, se ne uredi vse v trenutku. Planet se mora pomakniti nazaj do stopinje, na kateri je bil, ko je zamenjal smer gibanja, preden se vzpostavi popolnoma neoviran in gladek pretok energije. Ta pojav imenujemo obdobje, ko je Merkur v senci. To je čas, ko je planet zopet prešel v direktno gibanje, toda ni se še vrnil na stopinjo in minuto zodiaka, kjer je začel retrogradno pot. V tem času se torej še vedno čuti vpliv njegove retrogradnosti, zato je smiselno biti še malce previden. Ko pa se premakne prek te stopinje, začne energija neovirano teči. Letos bo Merkur v senci do 29. marca.

Merkurjev obrat sicer najbolj vpliva na ljudi, pri katerih sta dvojčka ali devica poudarjena, pri vseh pa na področja, kjer sta v karti položena dvojček in devica. Če imate recimo vrh hiše kariere v enem od teh dveh znamenj, se ob Merkurjevih obratih vedno pojavi veliko premikov, predelave in premišljanja glede poslovne poti.

Sicer pa boste lahko kmalu občutili spremembo energije, premiki bodo na področjih, ki so se prej zapletala, tudi misli vam bodo lažje in hitreje tekle. Lahko boste opazili, da so začele po tednih Merkurjeve retrogradnosti skrivnostno same od sebe delovati naprave, ki so se prej kvarile. Lahko doživite tudi neprijetno streznitev, ko se Merkur obrne v direktno gibanje, predvsem če ste kljub opozorilom začeli kaj na novo ali v ta čas umestili pomembne dogodke. Ameriška astrologinja Carol Rushman ima s tem precej izkušenj in pravi, da je k njej nekoč prišel par, ki se je odločil za ločitev zaradi finančnih razlogov. Mož naj bi izgubil vse njuno premoženje, zato sta se odločila prepisati vse nanjo ter se začasno ločiti, da bi ga ohranila. Odločitev za to potezo in ločitev sta se zgodili med retrogradnim Merkurjem. On se v resnici ni nameraval ločiti, ona pa je po šestih mesecih samostojnega življenja odkrila, da ji je všeč biti samska in se z njim noče spet poročiti. Nato sta se na hitro razvezala v tujini, a ugotovila, da ločitev v ZDA ni legalna, tako da sta se morala razvezati še v ZDA. »To je odličen primer nesporazumov in tega, kako se ljudje premislijo in pogodbe potrebujejo predelavo in spremembe po Merkurjevem retrogradnem obdobju,« pravi.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije