ASTROLOGIJA

Mars v zemeljskih znamenjih

Od položaja Marsa v karti je odvisno, kako uveljavljamo svojo voljo. Če je v biku, človek trmasto rine skozi ovire, v devici je delaven.
Fotografija: Ljudje z Marsom v kozorogu so pogosto uspešni poslovneži. FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
Ljudje z Marsom v kozorogu so pogosto uspešni poslovneži. FOTO: Guliver/Getty Images

Mars je drugi najmanjši planet v našem osončju, a kljub temu poganja naše strasti, motivacijo in spolni nagon. Njegova manj prijetna lastnost je, da je tudi planet vojne in borbe, v naši astrološki karti pa kaže, kako dobro se znamo postaviti zase in uveljavljati svojo voljo. Znamenje, v katerem je rojstni Mars, razkriva, kako se borite, ali ste tekmovalni, pasivni, manipulativni pri doseganju ciljev, vam je morda prijetno prevzemati pobudo. Iz njegovega položaja razberemo tudi vašo erotično naravo: Mars predstavlja surovo silo čistega poželenja. Ženski Mars kaže tudi tip moškega, ki jo bo spolno privlačil. Če ne znamo ravnati s surovo Marsovo energijo, smo lahko impulzivni in zaletavi, če pa ga ukrotimo, je lahko naš motivator, ki nam pomaga začeti nove stvari.

Odkrijte položaj svojega (in partnerjevega) Marsa, in to vam bo veliko povedalo o tem, kakšni moški so vam všeč in kako drzno boste pritegnili njihovo pozornost.

Mars v biku

Znamenje, v katerem je rojstni Mars, razkriva, ali ste tekmovalni ali pasivni. FOTO: Guliver/Getty Images
Znamenje, v katerem je rojstni Mars, razkriva, ali ste tekmovalni ali pasivni. FOTO: Guliver/Getty Images
Oseba z Marsom v znamenju bika stoji trdno na tleh in je zavestno usmerjena k doseganju svojih ciljev. Trmasto rine skozi še tako velike ovire, včasih z glavo skozi zid, prenaša težka bremena in vztraja pri svojem za vsako ceno. Izjemno pomembno ji je imetje, materialne dobrine, s katerimi si omogoči razkošno življenje. Težko jo kaj spravi ob živce, saj se odlikuje po stabilnosti in nepremakljivosti, ko pa jo, se bliska in grmi od njenega besa. Tak Mars je nagnjen k lenobnosti in bolj kot s spontanim delovanjem se odlikuje z vztrajnostjo in tekom na dolge proge. Osvaja počasi in premišljeno, ne vda se zlahka, tudi če ima tekmece. To so zvesti ljudje, ki jim veliko pomeni razvajanje s hrano in drugimi čutnimi užitki.

Mars v devici

Posamezniki z Marsom v znamenju device so izrazito delavni, natančni, analitični, obožujejo rutino, predvidljivost in jim ni po volji, če se reči dogajajo spontano, kaotično ali brez dnevnega načrta oziroma se nepričakovano spreminjajo. Lahko so izjemno kritični, pretirano razumski in dlakocepski ter se le težko sprostijo. Odlikuje jih dobra organizacija, zmenki z njimi so razdelani do potankosti. Osvajajo zadržano, previdno, plaho in postopno, saj se bojijo, da bi bili ranjeni. Imajo velik čut za odgovornost in spodobnost, držijo se pravil, vendar so pozneje zvesti in zanesljivi partnerji, ki zlahka prenesejo in poskrbijo za vse obveznosti, ki jih prinaša življenje.

Mars v kozorogu

Vztrajnost, upornost, nepopustljivo prizadevanje za uveljavitev in doseganje ciljev dosega Mars v kozorogu z železno disciplino in korak za korakom. Ti ljudje so odlični voditelji, politiki, strategi, poslovneži, menedžerji, odlikujejo jih sistematičnost, doslednost, organiziranost in metodičnost. Ne odnašajo jih čustva in ne zanašajo se na intuicijo, zato drugim pogosto delujejo strogo, razumno, neprizadeto, včasih se lahko zdijo celo pretirano hladnokrvni in trdi, kruti, neizprosni. Pogosto so zelo samozavestni, privlačijo jih starejši in uspešni partnerji, ki so jim podobni in s katerimi lahko ustvarijo svoj imperij.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije