ASTROLOGIJA

Luna v vodnarju

Ženska najbolj potrebuje to, da je njen partner tudi prijatelj. Moški ima močan socialni čut, a premalo določenih pravil.
Fotografija: Močan socialni čut, potreba po svobodi in nekonvencionalnost so najpomembnejše lastnosti človeka z Luno v vodnarju. FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
Močan socialni čut, potreba po svobodi in nekonvencionalnost so najpomembnejše lastnosti človeka z Luno v vodnarju. FOTO: Guliver/Getty Images

Luna je vezana na ženske nezavedno, skrito, notranje, čustveno in podobno, pa tudi na njihov posebni čut, ki ga imajo v sebi, lahko mu rečemo intuicija, zaradi česar nekaj čutijo in vejo. Luna čuti druge in situacijo, v kateri so se znašli. To čutenje na vodi ali v trebuhu, kot radi rečemo, je pomembno notranje vodilo, ki nam pomaga skozi življenje. Določena znamenja so nekoliko bolj intuitivna, bolj v stiku s tem notranjim čutom.

Žensko z Luno v vodnarju boste prej srečali na demonstracijah kot aktivistko kot v kuhinji kot gospodinjo. FOTO: Guliver/Getty Images
Žensko z Luno v vodnarju boste prej srečali na demonstracijah kot aktivistko kot v kuhinji kot gospodinjo. FOTO: Guliver/Getty Images
Najpogosteje je Luna najbolj intuitivna v vodnih znamenjih, ne toliko v smislu napovedi, kaj prihaja, ampak v močnem čutenju tega, kar se dogaja v drugih ljudeh. So kot radarji za čustvena stanja, želje, hotenja in potrebe drugih, zato so dobri psihologi. Intuitivnost Lune v ognjenih znamenjih je bolj usmerjena v prihodnost, bolj čutijo, kaj prihaja, včasih vidijo slike dogodkov v prihodnosti.

Redkeje se intuitivni del prebuja v ljudeh z Luno v zemeljskih znamenjih, toda ko se, je to pogosto močan notranji občutek o tem, kaj se dogaja in kaj lahko iz tega nastane. Še redkeje je intuitivni del prebujen v ljudeh z Luno v zračnih znamenjih, saj se v intuitivno meša miselni in logični svet. Res pa je, da so zelo senzibilni za splošno družbeno dogajanje.

Vodnar je intelektualec, individualist in moderno, skoraj čudaško znamenje. Sposoben je od daleč pogledati na vse. Veliki svetovljan in človekoljub je, z notranjim razumevanjem tega, da smo si vsi ljudje veliko bolj sorodni, kot si mislimo, predvsem pa je jasen v tem, da smo skupaj močnejši in le povezani lahko pridemo do svobode, moči in lepšega življenja.

Če ima ženska Luno v vodnarju, je čustveno vezana na vse človeštvo, ne le na družino in dom. Na neki način je velika, moderna, svobodna in kot taka težko pripada družini. Ker je zasebno zelo odprta, modra in človeška, se da z njo vse pogovoriti, otrokom zna pomagati pri šolskem delu, vendar je nekoliko bolj nerodna pri negovalnih vidikih materinstva.

Vodnar je nekako najdlje od narave, nekje višje v mentalnih sferah, zato je čutiti otroka, vedeti, kaj želi, znati z njim ravnati po ovinkih precej naporno za to žensko. Kot partnerica daje partnerju veliko svobode, zna se o vsem pogovoriti, vendar po drugi strani ne zna pripadati, saj je precej svoja, svojeglava in samostojna.

V partnerstvu s konservativnim moškim z veliko planeti v zemeljskih znamenjih se ne bo najbolje znašla, partner bo ob njej trpel, saj je precej nepredvidljiva in nekonvencionalna, najbolj pri gospodinjskih opravilih. Če ji pustite svobodo izobraževanja, prijateljic in poslovne zagnanosti ter ji ponudite varen in stabilen dom, tako da sami prevzemate večji del gospodinjskih opravkov, bo tak odnos lahko stabilen in trden.

Manj je mogoče najti bližino s partnerji, ki so pretežno vodnega elementa, saj s svojo hladno, razumsko distanco težko zadovoljujejo potrebo po bližini. Ženska z luno v vodnarju bolj kot vse drugo potrebuje to, da je njen partner tudi prijatelj. Tako bosta nepremagljiv tim in večna opora drug drugemu. Hkrati s tako partnerico dobite modro sogovornico, ki vas marsikaj nauči o življenju.

Če je Luna v 4. ali 5. hiši in harmonično vezana na Venero ali Neptun, imamo kljub vsemu toplo in nežno žensko, ki ji je zasebno pomembno in bo v družini vseeno našla več miru in zadovoljstva. Če je Luna v 11., 9. hiši in vezana na Uran ali Jupiter, bo potrebe po svobodi in izvirnosti še več.

V moški karti Luna v znamenju vodnarja kaže, da na nezavedni ravni potrebuje modro in odprto žensko, s katero bo imel partnerski in prijateljski odnos. Tudi njega zaznamuje skrb za družbo, ljudi. Doma ta kombinacija prinaša več kaosa, nereda, zmede, premalo določenih pravil in pomanjkanje rutine.

Priznajte si svoj čustveni odmik od domačih in se potrudite, da najdete stik z njimi. Če se boste znali bolje povezati z mamo, sprejeti njeno drugačnost, ji v odraslosti postati prijatelj, boste bolj odprti za družinsko življenje in prej si boste izbrali partnerico, s katero bosta ustvarjala boljše korenine za družino. 

Preberite še:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije