Ljubosumni škorpijoni

Družini so neskončno predani, zanjo se borijo in žrtvujejo. Moški imajo pogosto strastne zunajzakonske izkušnje.
Fotografija: Hitro se prepustijo strastem in varajo, saj jim en partner ni dovolj. FOTOGRAFIJI: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
Hitro se prepustijo strastem in varajo, saj jim en partner ni dovolj. FOTOGRAFIJI: Guliver/Getty Images

So posebni, skrivnostni, magnetični in privlačni, toda na njih je tudi nekaj teme. Kot bi jim življenje dalo magnetizem in privlačnost za to, da kot pajki spletajo mreže in čakajo, da se žrtev ulovi vanje. Če gre za dobre škorpijone, so te mreže lahko prijetne, zanimive in varne, ko gre za negativno stran, pa se je nevarno ujeti v tako mrežo, saj nam jemlje vitalnost, veselje, nas vodi v uničenje.

Skrivnostni so in v ozadju pogosto pletejo svojo mrežo.
Skrivnostni so in v ozadju pogosto pletejo svojo mrežo.
Njihovo ljubosumje je redko očitno, tiho je in skrito, a škorpijon težko prenese, da je nekdo boljši od njega, in se z močnim ljubosumjem poganja v tekmovalno bitko za uspeh. Pri tem z nekompromisno vztrajnostjo spregleda vse, ki mu na poti ne morejo pomagati ali koristiti. Kot prijatelj je predan in zvest, pripravljen pomagati, toda če ga izdaš, dobiš najhujšega sovražnika. Poslovno je dober le, če je samostojen oziroma je rezultat njegovega dela povezan tudi z zaslužkom. Ko se znajde v sistemih, v katerih ne more napredovati, lahko postane zdolgočasen, len in s tem strupen za okolje. Kot sodelavec ustvarja svojo mrežo na delovnem mestu, in če si pozoren, vidiš, da se v kolektivu vse vrti po njegovi volji. Kot šef je dober, močno gonilo, ki nosi razvoj in napredek.

Družini je neskončno predan, člane doživlja kot del sebe. Zanje se bori, gre prek sebe, se žrtvuje. Pri tem so ženske bolj požrtvovalne in so res pripravljene potrpeti skoraj vse, narediti tudi kaj, kar moralno ni prav, da bi podprle otroke. Moški brez svojih ne morejo, a so pogosto zaradi močnega spolnega nagona zapeljani v zunajzakonske strastne izkušnje, saj jim je pogosto ena ženska premalo. V zakonu so dobri, dokler se stvari vrtijo v skladu z njihovimi predstavami. Za partnerja se bo škorpijon pripravljen boriti v vojni, hoditi po robu ali iti prek, toda samo do trenutka, ko mu je ta zvest. Ko čuti, da mu ni in dela nekaj za njegovim hrbtom, se lahko spremeni v najhujšega sovražnika. Otroci škorpijoni so staršem do konca predani in pripravljeni zanje marsikaj narediti, tudi ko odrastejo, skrbijo zanje. V puberteti nekateri od njih hodijo po robu in izzivajo, tudi z drogami ali drugače, na neki ravni morajo čutiti adrenalin.

Čeprav so škorpijoni v sebi ljubosumni na vaš uspeh in vas nezavedno, najpogosteje s čustveno manipulacijo povlečejo v svojo mrežo, so tudi predani, požrtvovalni in privlačni ljudje, ki jim je zelo težko reči ne in jim zameriti. Dobro jih je imeti na svoji strani, in če se le da, jih ne spremeniti v sovražnike, saj se v globini skriva več krutosti, borbenosti in nepopustljivosti, kot je lahko preberete z njihovih obrazov. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije