DAN MERKURJA

Lenka: Izogibajte se kakršnim koli konfliktom

Najbolje je, da danes, preden kaj rečete, premislite, kaj in komu govorite.
Fotografija: Lenka Stanić. FOTO: osebni arhiv
Odpri galerijo
Lenka Stanić. FOTO: osebni arhiv

Mars je vstopil v znak Tehtnice, da bi naredil malo reda v vseh odnosih ne glede na to, ali so čustveni ali poslovni. Čeprav se tu ne počuti najbolje, bo poskušal udariti po tem, po čemer ne bi smel, in to so prav vsi odnosi. V tem znamenju bo ostal do 30. oktobra, nato pa bo prestopil v svoj znak Škorpijona, ki je pod njegovo vladavino.

Znak Tehtnice je osredotočen na vse, kar je mogoče povedati, narediti na najboljši mogoč način. Tu je moč zelo šibko izražena in poleg morale je treba spoštovati nekatera pravila, kar za Mars v tem znamenju ni ravno prijetno. Čeprav je trenutno v recepciji, menjava sedeže s svojim dispozitorjem Venero, ki je v njegovem znamenju, zato lahko nekatere situacije nekoliko omili. Toda Venera bo zagotovo vnesla več nemira v vse odnose, ko bo iskala kakršno koli težavo, samo da bi jo imeli. Poskušala bo izločiti ali se spomniti nekaterih poškodb, ki jih je nekoč utrpela, zdaj pa to ponavlja in se jih ne more znebiti. Zaradi takega zvonjenja bo Mars odgovoril. In kako? No, lahko pride do velikih prepirov in celo do fizičnih spopadov zelo hitro, zato se je v tem obdobju dobro izogniti kakršnemu koli konfliktu, zlasti tistim, ki ga že imajo v svoji natalni karti. Ker to ne bo le prepir, ampak bo marsikoga pripeljalo na sodišče, torej ločitev.

O tem dodatno govori Luna, ki je v znamenju Kozoroga, katerega duša je utrujena od vseh bremen, vseh depresij, vseh težkih življenjskih situacij. In to je dodaten plamen, ki vodi v razpad družine. V vse tiste zastarele in konservativne poglede bo poskušal vnesti nekaj novega nekje med 14. in 16. uro. In ali mu bo uspelo, ker ga Merkur zvečer čaka s kvadratom, da mu pokaže svoje nestrinjanje in nezadovoljstvo? Mogoči so manjši konflikti, ne le z ožjimi družinskimi člani, ampak tudi občutek obtožbe, da ni ravnal drugače.

Danes je sreda, dan Merkurja in on je v tehtnici na stopinji upada Sonca. Če izgovorite besedo in vam prinese preveč žalitve ali celo občutek, da ste nekoga prizadeli ali preprosto izgubili kot ljubljeno osebo, ga poskusite popraviti. To je še posebej pomembno za tiste, ki se ukvarjajo z javnim delom, zato si lahko prinesejo zelo velike zadrege in izgovorjene besede, ki jih bodo osramotile. Najbolje je, da danes, preden kaj rečete, premislite, kaj in komu govorite.

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas