ASTROLOGIJA

Kaže posledice preteklosti

Objavljeno 11. januar 2020 17.06 | Posodobljeno 11. januar 2020 17.06 | Piše: Mihaela Malečkar

Lunin mrk je dokaj naporen. Prinaša temačne in usodne energije.

Naporno energijo in strahove bomo morali premagati korak za korakom. FOTO: Guliver/Getty Images
Mrki so pomembni kazalniki družbenega dogajanja. Lunin mrk vedno nakazuje posledice preteklosti, tisto, kar prihaja za nami kot posledica našega delovanja in truda. Včasih je to žetev, drugič resna kriza, ki izhaja iz storjenih napak. V družbenem pogledu deluje močneje na področjih, kjer je viden. Kljub temu ga osebno vedno čutimo glede na to, kateri del rojstne karte obudi.

Tokratni je viden tudi na našem območju in je dokaj naporen, saj v sebi nosi močan stelij v kozorogu, v katerem sta tudi Saturn in Pluton. Na družbeni ravni to ne bo lahka zgodba, še bolj zoprno je, da je konjunkcija na naporni 22. stopinji, ki prinaša temačne in usodne energije. Napačne odločitve preteklosti na družbeni ravni lahko prinesejo negativne posledice, prebudijo prastaro zamero in sprožijo navidezno obvladovane spore. Ključne besede mrka so strah, zamera, sovraštvo, napetost, panika.
Ker se bo temačna energija nekoliko bolj razlezla, najmočneje bo to čutiti od minule srede pa vse do torka, 14. 1., bo več strahu, panike in bomo morali najti notranjo moč, da bomo lučka v temnem, napornem in prestrašenem svetu. Pomagamo si lahko z duhovnimi praksami, saj se Neptun harmonično veže na mrk, tudi z dobrodelnostjo, strahove pa lahko pretvorimo v umetniško delo.
Pogumno hodimo skozi strahove in čim manj reagirajmo nanje ter ne iščimo vzrokov za paniko zunaj sebe. Opremljeni smo z zavestjo, da stvari minejo in da je to posledica preteklosti, ki jo moramo sprejeti, tako da bodimo dobri do sebe, potrpežljivi in razumimo, da nam je trenutno pač težje. Pri soočanju s paniko nam bo pomagalo tudi, da smo pozorni na vsakodnevne dejavnosti in korakamo skozi dan trenutek za trenutkom ter da se čim manj prepuščamo razmišljanju, da s tem ne spodbujamo strahov in temnega pogled na svet. V Sloveniji so možni stresi, vezani na vreme, ozemlje, tudi napetosti, nemiri in rušenje s strani opozicije. Veselili nas bodo uspehi športnikov.

Vsak od nas bo mrk torej čutil nekoliko drugače glede na rojstno karto, nekaterim bo prinašal spodbudne rezultate preteklosti, drugim manj prijetne. Na družbeni ravni lahko obudi prastaro zamero, sovraštvo in prinaša temo, strah, paniko, tako da moramo postati lučke sveta in z mirnim prenašanjem strahov in težav svetliti družbeno temo. 
Deli s prijatelji