DUHOVNI NASVET

Kako odgovorni ste?

Napredujemo in se razvijamo, če se spreminjamo. Vse, kar nas obdaja, je naše zrcalo.
Fotografija: Če si odprt in daješ svojo energijo v svet, se ti vrača. FOTO: Jacoblund, Getty Images
Odpri galerijo
Če si odprt in daješ svojo energijo v svet, se ti vrača. FOTO: Jacoblund, Getty Images

Duhovni učitelji ponazarjajo karmične zakone s to zgodbo: »Karma je kot škatla. Če naredimo nekaj dobrega, odložimo vanjo nekaj dobrega. Če naredimo nekaj slabega, damo vanjo nekaj slabega. Karma je vesoljna sila, ki nam deli stvari iz škatle. Če smo vanjo položili več dobrega, imamo boljše možnosti, da nam bo ponudila nekaj dobrega iz škatle.« In kateri so glavni duhovni zakoni, ki se jih velja zato držati?

Zakon sprejemanja pravi, da ne moremo nikoli ničesar spremeniti, če stanja najprej ne sprejmemo. Če gledamo na svoje nasprotnike kot na sovražnike, nismo osredotočeni na širšo karmično sliko in ne moremo napredovati.

Zakon ustvarjanja poudarja, da se življenje ne odvija samo od sebe, ampak vključuje naše aktivno sodelovanje. Okolje, ki nas obdaja, nam ponuja namige, usklajene z našo notranjostjo. Zato moramo vedeti, kaj hočemo, in se obdati z ljudmi in stvarmi, ki jih želimo.

Odgovorni smo zase

Zakon rasti kaže, da napredujemo in se razvijamo, če se spreminjamo mi sami, ne pa ljudje in stvari okoli nas. Sami spodbujamo svojo rast, napredek je v nas, ne zunaj nas. Ko spremenimo svoje srce, spremenimo svoj svet.

Zakon odgovornosti poudarja, da če je nekaj v našem svetu grozno narobe, je to odsev nečesa, kar je grozno narobe v naši notranjosti. Vse, kar nas obdaja, je naše zrcalo, mi pa zrcalimo iz sebe nazaj svojo okolico. Odgovorni smo zase in za svet okoli sebe.

Zakon povezanosti pravi, da je vse v vesolju povezano. Zunaj nas, znotraj nas, ljudje, predmeti, dogodki, preteklost, sedanjost, prihodnost … Zakon dajanja pa, da ko daješ, prejemaš. Če so tvoja vrata zaprta, si skop, zaprt vase in se držiš nazaj, ne more nič dobrega priti v tvoje življenje. Če si odprt in daješ svojo energijo v svet, se ti vrača.

Zakon ohranjanja nas opozarja, da se preteklosti spominjamo, da razumemo, kar se nam dogaja, a hkrati je pomembno, da ostajamo v sedanjem trenutku in se ne obremenjujemo s prihodnostjo.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije