TRAVMATIČNI DOGODKI

Kaj se zgodi, ko izgubimo del duše?

Obrambni mehanizem nas varuje v najstrašnejših situacijah. Da bi bili celi, v obredu integrirajmo izgubljene dušne delce.
Fotografija: Žrtve nasilja pravijo, da od travmatičnega dogodka ne morejo občutiti sreče. FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
Žrtve nasilja pravijo, da od travmatičnega dogodka ne morejo občutiti sreče. FOTO: Guliver/Getty Images

Izredno travmatične in težke življenjske situacije lahko povzročijo, da se del človekove duše loči od celote in ostane ujet na točnem določenem mestu, v točno določenem kraju v preteklosti, kjer in ko se je zgodil pretres. Duhovni učitelji pravijo, da se to lahko zgodi že po težji prometni nesreči, zlorabah v otroštvu, nasilju, posilstvih, za mater in/ali otroka težavnem porodu itd.
Izguba dela duše je pravzaprav obrambni mehanizem, ki ga uporabi človekova zavest, ko so dogodki preveč boleči, da bi se lahko soočila z njimi in jih predelala. Žrtve pogosto pravijo, da so se ob grozljivi situaciji dvignili iz nje in dogajanje opazovali, kot se ne bi dogajalo njim. Ljudje, ki se soočajo s tovrstnimi travmami, pogosto poročajo, da imajo občutek, kot da jim od grozljivega dogodka manjka del duše, hkrati nimajo več dovolj energije, da bi občutili življenjsko radost in veselje, saj jih nenehno spremlja nelagodje. Od dogodka z njimi nekaj preprosto ni več prav, kot bi ostali ranjeni oziroma je dogodek pustil trajno brazgotino v njihovi duši. Če si želijo, da bi se spet počutili cele, si lahko pomagajo s procesom povrnitve izgubljenih delčkov duše, posebnim obredom, ki ga izvajajo šamani in zdravilci. Pomembno ni namreč le najti izgubljenih delčkov duše, ampak jih tudi očistiti z belo svetlobo, preden jih ponovno integriramo v dušno celoto. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije