Kaj pomenijo čudovite karte

Tokrat začenjamo predstavitev kart velike arkane in njihove simbolike.
Fotografija: FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES
Odpri galerijo
FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

Norec, 0: Prva karta velike arkane predstavlja začetek poti, čudenja, tveganja in potenciala. Norec je kot novorojenček: svež, odprt, spontan. Ta karta pomeni priložnost za nove začetke. Sporoča nam, naj čim prej spremenimo svoje življenje in zaupamo svojemu srcu, ker nas bo pri tem podprlo tudi vesolje.

Čarovnik, I: Predstavlja manifestiranje, zdravljenje, duhovnost in povezanost z božanskim. Ko se Norec odpravi na popotovanje, najprej sreča Čarovnika in Veliko svečenico. Čarovnik je moški pol naše osebnosti, aktivno zavedanje sveta. Skupaj z Veliko svečenico ustvarja ravnovesje in ji je nasproten. Pomeni, da v naše življenje vstopa veliko močne energije, možnost sprememb, uspeha in trdno finančno stanje.

Velika svečenica, II: Predstavlja božansko žensko, človeško modrost, preučuje naravo in duhovno skrivnost ter notranji svet. Protipol Čarovniku nas opominja, da moramo spoštovati pravila življenja, in predstavlja bolj pasiven del. Predstavlja pridobivanje znanja, in če iščemo odgovor, nam namiguje, naj delujemo intuitivno ter o stvareh dobro premislimo.

Cesarica, III: Predstavlja naravo, energijo jin, Veliko mater in plodnost ter velja za kanal visoke svečenice na Zemlji. Je ustvarjalka in nosilka tople ženske ljubezni, zato jo prikazujejo tudi z nosečniškim trebuhom. Namiguje, da stopimo v stik s svojo čustveno platjo, sodelujte mirno in konstruktivno, da boste uspešni v poslu.

Cesar, IV: Predstavlja vodstvo, vpliv, stabilnost in potencial za mojstrstvo, red, pravila, zakone družbe in vse to predstavi Norcu na njegovi poti. Predstavlja naravno avtoriteto, ki ji moramo zaupati in slediti. Bodite avtoritativni, sprejmite nove izzive, saj to obdobje kaže na stabilnost in uresničevanje ciljev.

Svečenik, V: Predstavlja praktične lekcije v zvezi z naravnim pravom, preučevanjem in obvladovanjem izbranega strokovnega področja v tem življenju. Norca uči o služenju višjim ciljem, predstavlja pa tudi poroko ali zavezo ter širjenje duhovnih obzorij.

Ljubimca, VI: Predstavlja težke odločitve ali spremembe v zvezi z odnosom, kompromisom in rastjo v odnosu. Karta predstavlja Ljubezen in žensko (kot Evo) v objemu skrivnosti. Tu se uravnovesi jin in jang. Lahko namiguje tudi na sprejemanje kompromisov, možnost sodelovanja in združevanja nasprotij. Nič ni popolno, na kar opozarja gora med ljubimcema na karti.

Kočija, VII: Predstavlja opolnomočenje, dosežke, premagovanje ovir in zmagoslavje. Norec je do te točke že precej razvit. Karta potrebuje pomoč Volje, saj je pred življenjskimi spremembami. Govori o tem, da za dosego cilja potrebujemo jasen načrt, gibati se moramo usmerjeno. Čakajo nas duhovne spremembe in potovanja.

Moč, VIII: Predstavlja ego proti intuiciji in potrebo po disciplini in izpopolnjevanju lastnega interesa, da bi dosegli harmonijo z notranjim jazom. Kaže višek naše ustvarjalnosti. Norec se na svoji poti sooči z izzivi, za katere potrebuje moč, na poti se mu namreč rušijo iluzije, doleti ga tudi trpljenje. Lev na karti predstavlja naše nagone, ki se jih moramo naučiti obvladovati.

Puščavnik IX: Predstavlja samopregledovanje, kontemplacijo, notranjo refleksijo in koristi časa, preživetega na samem. Norec se na tej točki sprašuje, kakšen je smisel življenja. Lahko se umaknete na samo in potem delite svoje izkušnje in dognanja iz izolacije z drugimi. Lahko si poiščete duhovnega učitelja. Puščavnik je modrec, na svoji poti je skozi različne izkušnje spoznal vse življenjske resnice.

Kolo sreče, X: Predstavlja skorajšnje in pogosto pozitivne spremembe ter neizogibne letne čase in cikle življenja. Govori o moči naključij in sprememb, nenadnih obratih usode.

Pravica, XI: Predstavlja pravičnost, moralno občutljivost, karmo in pozornost do detajlov. Naša dejanja morajo temeljiti na pravičnosti, bodimo moralni, upoštevajmo zakone.

Obešenec, XII: Predstavlja posledice, predajo, stagnacijo in situacijo, pri kateri je nujno, da počakamo. Tu je Norec izgubil bitko in potrebuje pomoč pri uresničevanju svoje vizije. Opustite slabe navade in nenaravno vedenje.

Smrt, XIII: Predstavlja konce, obiranje pridelkov, osvobajanje sebe in gibanje naprej. (Ne smemo je obravnavati kot prerokbo smrti!) Običajno pomeni konec nekega obdobja in začetek novega. Pripravite se na težavno obdobje, čakajo vas spremembe, na koncu tega pa lepše življenje.

Zmernost, XIV: Predstavlja zmernost in ravnotežje, samoevolucijo in izogibanje skrajnosti. To je karta, ki nam sporoča, naj vse dobro premislimo in zaupamo v moč svoje duše. Ne prenaglimo se.

Hudič, XV: Predstavlja senčni jaz, materialni in svetovni užitek, nezdrava razmerja in zaplete. Nakazuje izgubo moči, posesivnost, ljubosumje, obsedenost z materialnimi dobrinami in pretiravanje. Ne zapletajte se v odnose, poslovne ali čustvene. Počakajte.

Stolp, XVI: Predstavlja skorajšnjo ali sedanjo nevarnost, preobrate in nepričakovane spremembe. Nenadni preobrati se nakazujejo s karto, ki sporoča, da katastrofi ne moremo ubežati, zato je najbolje, da se nanjo pripravimo in zajadramo po razburkanem morju. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije