DUHOVNA MODROST

Izberite pravi kristal

Objavljeno 15. marec 2020 12.14 | Posodobljeno 15. marec 2020 12.14 | Piše: M. B. Z.

Rdeči kristali dajo energijo, rumeni pomagajo čistiti vzorcev Oranžne izberite, ko ste utrujeni, zelene pa za zdravljenje

Zeleni prinašajo ravnovesje, modri so povezani s komunikacijo. FOTO: Guliver/Getty Images
Seveda je intuicija še vedno najboljša orientacija, ko se odločate, kateri kristal je pravi za vas, zato se ne ozirajte preveč na razum, ampak prepustite krmilo podzavesti. Kljub temu je dobro vedeti, katere skupine kristalov vam lahko pomagajo pri konkretnih težavah oziroma kateremu namenu bodo najlažje zadostili.

Za čiščenje tako uporabite bele kristale, kot so na primer kamena strela, lunin kamen in selenit, saj imajo izjemno moč vsrkavanja energije. Kameno strelo lahko uporabite tudi med meditacijo. Poskrbite le, da boste vse kristale, še posebno pa tiste, ki so namenjeni čiščenju in zdravljenju, redno čistili nakopičene negativne energije. Držite jih v levi roki in podržite pod hladno tekočo vodo.

Rjavi kristali, denimo tigrovo oko, so odlični za prizemljevanje, spuščanje in sprejemanje. Varujejo vas na vaši poti, vodijo in ščitijo. Uporabite jih, ko želite narediti prostor za novo službo ali odnos.

Rdeči (rubin, granat in jaspis) vam prinašajo več energije. Če potrebujete spodbudo ali zagon, jih lahko nosite s seboj namesto kave.

Oranžni, kot sta sončni kamen in aragonit, vam bodo pomagali pri spuščanju negativnosti, čiščenju prostorov, ki jih bodo nato napolnili s svežo energijo. Primerni so, ko ste potrti ali utrujeni.

Rumene, kot je jantar, izberite, če si želite spremeniti svoje miselne ali energijske vzorce. Primerni so, če uvajate novo navado ali se upirate nezdravi. Zanje je značilno, da ne le zdravijo, ampak organizirajo energijo.

Zeleni kristali (žad, smaragd, malahit) prinašajo ravnovesje, uporabimo jih lahko za zdravljenje. Bolezen je namreč pogosto posledica pretiravanja z nečim. Z njimi se ne znebimo negativne energije, gre bolj za to, da uravnovesijo neskladje.

Modri kristali, na primer safir, spodbujajo komunikacijo in grleno čakro. Pomagajo vam najti vašo resnico. Kristali indigo barve, kot je lapis lazuli, pomirjajo. Pomagali vam bodo, če ste nemirni ali tesnobni. Vijolični kamni, kot je ametist, dvigujejo vibracijo, nas povezujejo z vesoljem in vodijo. Črni kristali, kot sta obsidian in turmalin, so močni in namenjeni zaščiti pred negativno energijo. Roza kristali, denimo roževec in rodanit, povezujemo z ljubeznijo, saj vibrirajo s sočutno, ljubečo zdravilno energijo. Odlični so za premagovanje jeze, pritegovanje novega partnerja oziroma spodbujanje občutka ljubljenosti.
Deli s prijatelji