Ekscentrični vodnarji ne marajo rutine

Potrebujejo izzive, spremembe in ljudi. So dobri prijatelji, partner jim mora dajati dovolj svobode.
Fotografija: Vodnarji so izvirni, moderni, napredni, posebni in ekscentrični. FOTOGRAFIJI: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
Vodnarji so izvirni, moderni, napredni, posebni in ekscentrični. FOTOGRAFIJI: Guliver/Getty Images

Njihov pogled je vseskozi usmerjen navzgor in zdi se, da se komaj dotikajo tal – pa ne zato, ker bi bili sanjači, ampak ker jih toliko stvari zanima in se želijo dokopati do bistva, jedra, razumeti, spoznati, spremeniti stvari na bolje. Iščejo odgovore na življenjska vprašanja, njihov intelektualni razvoj se nikoli ne konča.

Pripadnost človeštvu in želja delovati v njegovo dobro se izražata na najrazličnejše načine. Toda čeprav tako bogato intelektualni, bistri in radovedni potujejo od znanja do znanja, od ideje do ideje, spregledajo tisto, kar je prav tako pomembno – svoje srce in tiste, ki jih imajo najraje. Na neki način so vedno proti obstoječemu, proti sistemu, tradiciji, preteklemu, nikoli ne ostajajo v včeraj, redko so v danes, saj jim je bližja prihodnost, vse, kar bo. To se kaže tudi v malih zadevah, kot so oblačila, navade, oblikovanje prostorov, pri čemer brez originalnosti, drugačnosti, naprednosti ne zmorejo.

Partner mora sprejemati njihovo potrebo po svobodi in njihovo edinstveno naravo.
Partner mora sprejemati njihovo potrebo po svobodi in njihovo edinstveno naravo.

Vodnarji so dobri prijatelji, pametni, odprti, vedno razumejo vse barve realnosti, vendar niso ne topli ne zvesti, njihov prijateljski krog je širok. Objektivno vam bodo orisali vašo situacijo in včasih vas bo njihova objektivnost potresla in ohladila. Od prijateljev potrebujejo modre pogovore o svojih idejah ter razglabljanje brez konca in kraja. Izgubljajo se v knjigah, dokumentarcih in raziskovanju, toda nič ni enako kot pogovori s podobno mislečimi.

Če je vodnar vaš zaposleni, naj poskrbi za odnose, povezuje ljudi, dajte mu možnost, da je inovativen, naj ima več svobode, če ga boste ujeli v dolgočasno in rutinsko delo, ne bo dal veliko od sebe. Potrebuje izzive, spremembe in ljudi. Šef ni ravno najboljši, saj podrejeni niso zreli za demokracijo. Nekoliko boljša avtoriteta je v akademskem svetu.

Če je partner bolj prizemljen in mu daje dovolj svobode, bo šlo, a če ni radoveden in intelektualno odprt, partnerstvo ne bo srečno. Vodnar je namreč dober za ustvarjanje, inovacijo, napredek, intelektualno delo, raztreseni profesor je, toda vse, kar je vezano na tople in domače odnose, mu ne gre najlažje.

Mali vodnarček je bister z iskrivimi očmi, vse ga zanima, toda ko odrašča, bo vedno bolj samosvoj in mu bo vse, kar je bilo v otroštvu sprejeto in domače, tuje. Ne bo želel slediti tradiciji, svoje življenje bo ustvarjal po svojih prepričanjih. Prijatelji mu znajo biti pomembnejši od staršev. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije