DUHOVNOST

Duhovni nasvet: čiščenje kot katarza

Z njim pokažemo, da smo pripravljeni preseči svoje travme. Krama predstavlja energijske blokade.
Fotografija: Če se poslovite od krame, se boste bolje počutili. FOTO: Santiaga/Getty Images
Odpri galerijo
Če se poslovite od krame, se boste bolje počutili. FOTO: Santiaga/Getty Images

S čiščenjem iz doma simbolično preženemo staro, nakopičeno, preživelo, zastalo negativno energijo in se odpremo sončnim žarkom, novemu, vzpostavimo pretok sveže energije, pravijo tako strokovnjaki za feng šuj kot zahodni duhovni učitelji.

Logično je, da kar nekaj stvari, ki jih kopičimo v stanovanju, v resnici ne potrebujemo, služijo nam le za to, da potolažijo krhke dele duše in na nezavedni ravni izpolnjujejo naše čustvene potrebe. Zato je čiščenje pravzaprav katarzična izkušnja, saj z njim pokažemo, da smo pripravljeni preseči svoje travme.

Prostor hkrati očistimo fizično, energijsko in čustveno. Ker je zunanji svet v resnici zgolj odraz našega notranjega stanja, se posledično bolje počutimo. Še več, če smo na določenem življenjskem področju obstali, nam lahko daje pospravljanje motivacijo, ki jo potrebujemo za korak naprej - po feng šuju namreč energijske blokade ustvarjajo neugodne življenjske okoliščine. Zato se morate čim prej znebiti šare. Ne nalagajte stvari na kupe, ampak jih uredite in organizirajte, saj vam sicer srkajo energijo.

Če se oklepate svoje lastnine, hkrati s tem spodbujate revščino, opozarjajo duhovni učitelji, saj v vesolje oddajate signal, da ne zaupate, da imate vedno na voljo vse, kar potrebujete. Zato spustite stvari, naj gredo, in zaupajte vesolju, da bo poskrbelo za nove. Vse mora namreč teči in krožiti. 

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas