Drobnjakarske device

V potrebi po popolnosti komplicirajo, težko jih je prenašati. Pogosto se počutijo podrejene in se ne postavijo zase.
Fotografija: Natančne so, zanesljive in pridne delavke. FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
Natančne so, zanesljive in pridne delavke. FOTO: Guliver/Getty Images

Device so ustrežljive, natančne in prijazne. Toda kaj, ko se zataknejo za stvari, ki so nepomembne, in žvečijo v neskončnost vse podrobnosti, včasih tudi sebi v pogubo. Če ste človek, ki rad živi bolj sproščeno in po občutku, vas lahko prav obremenijo s svojimi tisoči pravili, kako je nekaj prav ter kaj narediti, če želiš najboljši rezultat. Kot prijatelji so večinoma dobri ljudje, ki bodo vedno prišli na pomoč, ko jih potrebuješ, a če jim poveš, kaj te muči, ti bodo dali napotke, kako rešiti položaj, če želiš ali ne.

O vsem imajo svoje mnenje in zdi se jim, da so najpametnejši in preprosto vedo, kaj je najbolje za vas. Pri tem na srečo niso vsiljivi in gospodovalni, le dolgovezijo in komplicirajo v svoji potrebi po popolnosti, da jih je težko prenašati. Kot sodelavci so pridni, hitri in natančni, če se le ne bi vtaknili v vsako malenkost. Kot otroci so staršem večinoma v veliko radost, saj so vodljivi, ubogljivi, pridni, tako da z njimi ni veliko dela, včasih so bolj bolehni. Redko katera devica je priljubljen otrok, prej se bodo znašle med piflarji ali nerodnimi prijaznimi učenci, ki jih bodo drugi sprejeli, ko bodo potrebovali njihovo pomoč pri šolskih obveznostih.

Device so v odnosih pogosto sramežljive. FOTO: Guliver/Getty Images
Device so v odnosih pogosto sramežljive. FOTO: Guliver/Getty Images
Kot starši so zelo skrbni in odgovorni, za svojega otroka naredijo prej preveč kot premalo, vendar znajo zelo komplicirati, kaj otrok mora jesti, kako se mora obleči, vzgoja postane pomemben projekt. Včasih nezavedno postanejo napol služabniki svojim otrokom, ko ti razvijejo moč in gredo v svet brez njih, pa trpijo. To so starši, ki ves čas kličejo odrasle otroke, ne ker bi jih želeli nadzirati, ampak ker je svet brez njih pust in prazen. Če imajo bolj zračnega otroka (z veliko planeti v dvojčkih, tehtnici ali vodnarju), ki potrebuje svobodo in ne mara biti premočno vezan na starše, lahko trpijo, ker so toliko energije vložili v otroka, ta pa kar pozabi nanje.

V odnosu s partnerjem večini devic ne uspeva najbolje. Funkcionalni vidik partnerskega odnosa jim ne dela težav. Razdelijo si delo in device po navadi tako in tako prevzamejo nase večji del nalog za dom in domače. Toda na čustveni ravni lahko komplicirajo in s tem ubijejo nekaj romantike. Včasih se v odnosu s partnerjem, sploh če ima ta nekaj več ognjene energije (planeti v ovnu, levu in strelcu) ter izpostavljeno Sonce ali Mars, počutijo podrejene in nimajo moči, da bi se postavili zase in za to, kar je zanje pomembno.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije