Doživite orgazem kjer koli in kadar koli

Energijski orgazem je popolnoma drugačen od tradicionalnega genitalnega. Vključuje veliko več kot sproščanje napetosti ali genitalno ejakulacijo in je močno povezan z gibanjem energije po vsem telesu.
Fotografija: Edino orodje, ki ga potrebujete za orgazmično stanje, je vaš um, ki samo čaka na vas. FOTO: guliver/GETTY IMAGES
Odpri galerijo
Edino orodje, ki ga potrebujete za orgazmično stanje, je vaš um, ki samo čaka na vas. FOTO: guliver/GETTY IMAGES

Večina verjame, da lahko doživijo orgazem le v genitalijah, vendar vam je na voljo več delov telesa in užitkov. Če imamo dovolj energije, lahko orgazem doživimo na katerem koli delu telesa.

Korak za korakom

1. Najprej vse pripravite. To pomeni, da pripravite sebe in prostor, ustvarite takšno okolje, v kakršnem bi si želeli imeti orgazme. Lahko ležite na hrbtu z upognjenimi koleni, stopala pa imate plosko na postelji ali na tleh. Če vadite sami, lahko to poskusite tudi sede, tako da se vaše telo bolj prosto giblje in vrtinči.

2. Poglobite se vase. Usmerite pozornost navznoter in zaprite oči, da bi umu in mislim sporočili, da je čas, da se sprostite in prepustite.

3. Odprite svoje dihanje. Začnite z nekaj dolgimi, globokimi vdihi in sprostite celotno telo. Naj gre dih skozi vsako napetost, kjer koli v vas že je. Nato prestopite v krožno dihanje, brez premorov med izdihi ali vdihi.

4. Povežite se s svojo čutnostjo. Pozornost usmerite na nivo spolovila, povežite se s kakovostjo užitka in erotike v sebi. Fantaziranje in božanje drugih predelov telesa vam lahko le še pomagata pri razpoloženju.

5. Osvobodite hrbtenico. Sledite vdihu in izdihu in dovolite hrbtenici valovati z dihanjem, medtem ko nežno pritiskate s stopali navzdol ali pa se zibljete naprej in nazaj na blazini, tako da ustvarite valovanje v telesu, ki seveda omogoča, da se užitek, dih in energija iz genitalij širijo navzven in navzgor po telesu. Nekateri radi vdihnejo, ko hrbtenico raztegnejo, in izdihnejo, medtem ko jo spodvihajo, a sami poiščite, kateri gibi vam kdaj ustrezajo.

6. Stisnite mišice medeničnega dna ob vdihu, medtem ko vizualno potegnete spolno energijo skozi hrbtenico navzgor. Ni slabo poskusiti skozi nos in izdihniti skozi usta.


7. Prepustite se! Ne pozabite, da gre za dejanski orgazem, zato se prepustite zvokom užitkov, zdivjajte se in razgibajte s svojim dihanjem. Dovolite telesu svobodo gibanja, mahanja, valovanja in razgibavanja, kar se vam zdi v določenem trenutku prav. Nekaterim prija čim več spuščanja zvokov, saj tako dajejo znake telesu, da se vedno bolj bliža stanju blaženosti, ter se z lastnimi zvoki potisnejo čez rob.

Tovrstno energijsko zavedanje in mojstrstvo se ne zgodi kar čez noč, zato ne pričakujte preveč od sebe prehitro in si vzemite dovolj časa, da se poigravate s svojim telesom in ga raziskujete. Dajte si od 10 do 20 minut za to vajo in samo poglejte, kam vas vodi.

Kakšen je občutek?

Medtem ko orgazem povezujemo s hitrim ognjemetom (zato mu tudi rečemo vrhunec), obstajajo različne vrste orgazmičnih stanj, ki se jim lahko prepustite in ki ne pomenijo cilja, ampak bolj prostran in skrivnosten teren, ki ga lahko raziskujete. Edino orodje, ki ga potrebujete za to, je vaš um, ki samo čaka na vas.

Lahko vas bo prvič presenetilo, da sploh ni bilo fizične penetracije, čeprav se vam bo zdelo, da ste jo čutili. Če s partnerjem namensko uporabljata zavedanje in namero, vam bo energija, ki bo pulzirala skozi vas, dala enak občutek kot ob fizični združitvi partnerjev. Simulirata lahko vse gibe, dihanje in zvoke, ki se sicer dogajajo med vama med spolnim odnosom, in energija sledi enemu valu za drugim vse do orgazma.

Lahko so čustveni

Naj vas samo opomnimo, da lahko vaša spolna energija, ko tako steče, sproži marsikaj. Ljudje imajo različne reakcije in lahko čutijo malo (ali pa morda celo veliko) tresenja in trzljajev, ko energija teče skoznje. Energijske blokade, zataknjena čustva, spomini in vse, kar vam stoji na poti do vaše osvobajajoče in blažene izkušnje užitka, se lahko dvignejo na površje, da bi to lahko tudi ozdravili, zacelili in sprejeli. Zato se temu nikar ne upirajte, ampak se tem delom sebe nasmehnite in jim ponudite vso ljubezen, ki jo potrebujejo.

To je lahko za nekatere tudi izjemno seksualno prebujenje, ki jih povezuje z latentnimi željami in vizijami, vzbujanjem erotične moči, ki se širi v njih, celo ravni orgazmičnega potenciala, ki ni bil nikoli popolnoma izkoriščen, in dimenzij čustvene in duhovne globine ali subtilnosti, ki jih je skoraj nemogoče opisati.

Sčasoma jih lahko doživite kjer koli. Več ko boste vadili in pogosteje ko boste to počeli, bolj vam bo prešlo v kri in laže bo to izvajati. Tedaj resnično ne bo več omejitev, kdaj lahko dostopate do te reke Erosa. Svojo energijo boste lahko pognali v dir v spalnici, v kadi, med meditacijo, na plesišču ali celo med čakanjem, da zavre voda za čaj! Zakladu čudes v vašem telesu in subtilnem energijskem sistemu ni ne konca ne kraja. Ta neomejena čutna življenjska sila je vaša in z njo se lahko povežete, kadar koli se za to odločite. Takrat vas lahko osveži, sprosti, vzburi in v vsak trenutek vnese navdih, ustvarjalnost in preplavljajočo življenjsko moč.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije