VEDSKA ASTROLOGIJA

Djotiš – sledenje naravnim ritmom

Vedska natalna karta upošteva stanje na nebu v trenutku našega rojstva. Pomaga nam spoznati naše potenciale in sprejemati prave odločitve.
Fotografija: Na djotiš svetovanju dobimo informacije o tem, kako delovati, kdaj in zakaj, da se lažje izognemo težavam in oviram. FOTOGRAFIJI: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
Na djotiš svetovanju dobimo informacije o tem, kako delovati, kdaj in zakaj, da se lažje izognemo težavam in oviram. FOTOGRAFIJI: Guliver/Getty Images

Djotiš je vedska astrologija, staro znanje, zapisano v Vedah, znanje o naravnih ritmih, o tem, da je človek del narave in ji sledi. Vedski modreci, ki so opazovali gibanje planetov in naše življenje, so namreč dodelali in zapisali izjemno natančen matematični sistem, ki nam še danes pomaga vsak trenutek natančno prepoznati te ritme, jih pojasniti, jim slediti in si s tem pomagati k bolj z naravo usklajenemu, zdravemu, srečnemu in izpolnjenemu življenju. Toda čeprav djotiš s svojo metodologijo in znanjem o naravnih ritmih lahko pozna tako preteklost kot vidi v prihodnost, pa te ne napoveduje. Njegov namen ni predvidevanje prihodnjih dogodkov, temveč pomoč in nasvet pri tem, kako si sami z drugačnimi odločitvami, pravilnim razumevanjem in usmerjenim delovanjem vsak trenutek ustvarjamo lepšo prihodnost. Je notranji kompas, ki nam pokaže pravo pot, a tudi morebitne ovire na njej, ki se jim lahko izognemo, če jih poznamo.

Glavne zakonitosti

Vsak od nas je del narave, naravnih ritmov in jim sledi. Trenutek, v katerem se rodimo, je pravzaprav trenutek, ko smo vstopili v naravne ritme. Pokaže nam možnosti in verjetnosti, kdaj in kako bodo sodelovali pri poteku našega življenja. Ne moremo se boriti proti njim, lahko pa se uskladimo z njimi. In če poznamo naravne ritme in svojo točko vstopa vanje, lahko predvidimo možnosti in verjetnosti dogajanja v času in prostoru – v svojem življenju. V ta namen se izdela natalna karta: slika neba v trenutku našega rojstva, ki nam pomaga stvari izračunati, videti in vedeti.

Natalna karta nam pomaga videti in vedeti.
Natalna karta nam pomaga videti in vedeti.
Druga pomembna stvar je, da ni nič stoodstotno vnaprej določeno. Vsak od nas ima svobodno voljo, ki je vedno v sedanjem trenutku in nam pomaga stvari razumeti, spremeniti in izbrati drugače. Zato pa je pomembno, da na djotiš svetovanju dobite prave in potrebne informacije o tem, kako delovati, kdaj in zakaj, da se lažje izognemo težavam in oviram. Ko smo pripravljeni odpreti oči, ušesa in srce – več vidimo, več vemo in več znamo –, nam namreč to odpre številne možnosti v življenju. Pri djotišu je treba upoštevati tudi t. i. preventivne tehnike, ki nam pomagajo preobraziti morebitna neravnovesja, zdravstvene, finančne, ljubezenske težave. Največkrat gre za vsakdanje postopke in priporočila, ki jih ljudje brez težav sprejmejo, a jim lahko močno izboljšajo kakovost življenja.

Tudi djotiš potrebuje točne rojstne podatke za izračun natalne oziroma rojstne karte. Poleg tega da ni usmerjen v izdelavo klasičnih horoskopov in predvidevanja, temveč v preventivo ter pozitivno spremembo, je glavna razlika med njim in klasično astrologijo v konkretnih izračunih. Zahodna astrologija upošteva tropski zodiak, djotiš pa sideralnega – dejansko stanje na nebu. Tropski zodiak je navidezni zodiak in ne predstavlja resničnega stanja na nebu, temveč se od tega odmika za približno 23 stopinj. Djotiš, kot rečeno, upošteva resnično stanje na nebu v trenutku našega rojstva v kraju rojstva – in to je za skoraj celotno znamenje drugačno od tistega v zahodni astrologiji.

Resnično podporo dobimo v trenutku, ko ne delujemo več proti naravnim zakonom in ritmom, temveč smo usklajeni z njimi na pravi način ter v pravem trenutku sprejemamo prave odločitve. Prav pri tem nam pomaga djotiš. Znanje djotiša je povezano tudi z znanjem vastuja – ureditve prostora. Tudi prostor z vsemi svojimi postavitvami, barvami, detajli in urejenostjo odraža našo življenjsko zgodbo. Natalno karto lahko namreč prerišemo v prostor, v katerem živimo ali delamo, in ga uredimo tako, da podpira naše potenciale ter zmanjšuje neravnovesja.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije