Cvetje za vaše znamenje

Po kitajskem koledarju smo pred dobrim mesecem dni vstopili v novo leto. Ker je na pragu pomlad, smo kitajski horoskop povezali s cvetovi, ki bodo vašemu znamenju v tem letu najbolje pomagali.
Fotografija: Za zmaje je najbolj prikladna potonika. FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES
Odpri galerijo
Za zmaje je najbolj prikladna potonika. FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

Že tisočletja se moč cvetov dotika različnih kultur in se prepleta z njimi pri zdravljenju, jasnih videnjih itd. Tudi zato imajo določene cvetlice svoj pomen – pri nas krizanteme nesemo na grob, v Avstraliji pa nosijo belo krizantemo na materinski dan, denimo.


Včasih cvetne eliksirje jemljemo celo kot meditacijo v steklenički, ki še okrepi naše pozitivne lastnosti in raztopi statičnost ter nam lahko pomaga, da se počutimo kar najbolje.

V tem kitajskem letu lahko tako s pomočjo tega članka združite astrološko napoved, feng šuj namig in najboljšo cvetno esenco za vsako kitajsko znamenje, da bo vaše leto kovinske podgane kar najbolj prijazno. Dovolj so že samo fotografije cvetja v vaši bližini, da vam bo letos laže.
 

Podgana


(1924, 1936, 1948, 1960, 1972, 1984, 1996, 2008)
Spretni ste, hitri in bistri. Dobro se razumete z zmajem, opico, podgano in bivolom, slabo pa s konjem.

Letos bo zahtevno leto, vendar ne pozabite, da imate največ možnosti za rast. Uporabite svoje močne plati in se zanesite na svoje čute, preden se premaknete naprej. Ljubezen bo pri vas letos na stranskem tiru. Družite se s prijatelji, rojenimi v letu bivola.

Feng šuj nasvet: Za zaščito in srečo položite nekaj rdečega blizu vhodnih vrat, kjer energije vstopajo v vaš dom.

Cvetna esenca: Rajska ptica poskrbi, da ne razmišljate le z glavo, ampak tudi s srcem, ter vas spodbudi, da se upočasnite in premišljeno naredite naslednji korak.
 

Bivol


(1925, 1937, 1949, 1961, 1973, 1985, 1997, 2009)
Delavni ste, zanesljivi in potrpežljivi, dobro se razumete s petelinom, kačo in podgano, prepirate pa se s kozo. Vaše najboljše prijateljice so podgane, zato je za vas to dobro leto, kar nujno izkoristite. Odprite se in naredite velik premik, vesolje je na vaši strani. Vse, kar vas je lani obremenjevalo ali zaustavljalo, bo letos izginilo.

Feng šuj nasvet: V sredino doma dodajte novo živo zeleno rastlino, da letos povabite vanj več rasti in zdravljenja.

Cvetna esenca: Nočno cvetoča kraljica noči vam pomaga res zacveteti, da razkrijete nove moči in skrite talente.
 

Tiger


(1914, 1926, 1938, 1950, 1962, 1974, 1986, 1998, 2010)
Častivredni, strastni in zaščitniški ste, prijetno vam je v družbi konja, psa in prašiča, ne marate pa opic. Letos boste imeli malce manj sreče kot lani, vendar bo za vas še vedno dobro leto. Opazujte priložnosti in imejte vse čute odprte. Z ničimer ne pretiravajte, ker lahko zaradi tega trpi vaše zdravje.

Feng šuj nasvet: Dodajte nekaj rdečega v sredino svoje spalnice, da boste lahko delovali in komunicirali z več miline.

Cvetna esenca: Tigrovi brki vas spodbujajo, da zahtevate tisto, kar si želite, in izboljšate svojo komunikacijo, da se postavite zase in druge.
 

Zajec


(1927, 1939, 1951, 1963, 1975, 1987, 1999, 2011)
Občutljivi ste, neproblematični in prijazni, z roko v roki greste s prašiči, kozo in psom, ne razumete pa se s petelinom. Skrbite za dobre poslovne odnose, da boste z veseljem hodili v službo, to bo letos malce težje. Energija tega leta bo bolj poskočna kot lani. Bodite pripravljeni in bodite v ritmu z njo.

Feng šuj nasvet: Pospravite in očistite vse hodnike v svojem domu, da se boste lahko hitro premikali brez ovir.

Cvetna esenca: Orhideja epidendrum (znana tudi kot ognjena zvezda) pomaga okrepiti intuicijo, da boste lahko ustvarjalni in naredili velike korake.
 

Zmaj


(1928, 1940, 1952, 1964, 1976, 1988, 2000, 2012)
Ste neodvisni, dobrodušni in ponosni, uživate pa v družbi podgan, opic in petelinov. Najslabše se razumete s tistimi, rojenimi v letu psa.

Ste v sozvočju z letošnjo energijo, zato izkoristite priložnost in kar najbolje uporabite svoje vire ter tako v svoje življenje prejmete veliko obilja. Poudarek bo na ekipnemu delu, zato sodelujte, povezujte se in vključujte v pogovore.

Feng šuj nasvet: Za privabljanje obilja ob vstopu v svoj dom devetkrat pozvonite na zvonec.

Cvetna esenca: Potonika privlači blaginjo in sinhronost. Z njeno pomočjo v svoje življenje povabite divjo svobodo in začutite božansko v vsakem trenutku.
 

Kača


(1929, 1941, 1953, 1965, 1977, 1989, 2001, 2013)
Modri, graciozni in intelektualni ste, radi se družite s petelinom, bivolom in opico, ne marate pa prašičev.

Vaša energija je podobna podganam, zato se boste letos počutili dobro. Naučite se biti bolj iznajdljivi in bodite ostri, da se boste lahko premikali skozi ovire. Za vas je to leto čas prilagajanja, in ker vam gre levitev precej dobro, je pomembno, da pred njo dokončate vse, kar ste že začeli.

Feng šuj nasvet: Vhod v vaš dom naj bo čist in okrog njega pospravljeno, da nikoli ne dovolite priložnosti, da bi šla mimo.

Cvetna esenca: Azijska kljukasta lilija se vam bo pomagala naučiti, kako se lahko povežete s svojo modrostjo in razmišljate zunaj okvira ter zaupate svojim čutom. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije