Zvezdne novice: zaključujemo v preteklosti začeto

Kaj prinaša naslednji teden?
Fotografija: Luna FOTO: Leon Vidic, Delo 
Odpri galerijo
Luna FOTO: Leon Vidic, Delo 

Smo v zadnjem delu Luninega ciklusa, ko zaključujemo v preteklosti začeto in se pripravljamo na novo, sveže, ki prihaja. Energija se pred mlajem poglablja, umirja, upočasnjuje, kliče nas vase, da začutimo novo smer gibanja, nove projekte, ki se začenjajo 23. 5. Sonce na koncu znamenja potrjuje, da bo raven vitalnosti nižja, da bomo bolj počasni. Čez vikend bomo čutili njegov trigon na Jupiter, ki prinaša optimizem, zadovoljstvo, napredek.

V ponedeljek, 18. 5., in torek, 19. 5., bo Sonce, izgubljeno na zadnjih stopinjah bika, prinašalo potrebo po obratu navznoter in iskanju moči v sebi, šele v sredo, 20. 5., njegov prehod v dvojčka prinaša več vitalnosti in odprtosti, Sončev trigon na Saturn 22. 5. pa večjo stabilnost in bolj načrtno pot naprej.

Merkur hiti prek dvojčkov, zato bomo imeli zanimive zamisli, prilagodljivi bomo in hitreje dojemali. Tudi Venera se potepa po igrivih in lahkotnih dvojčkih, tokrat nazaj, in se iz srede, 20. 5., na četrtek, 21. 5., vrača v kvadrat z Neptunom v ribah, kar spodbuja ustvarjalnost, toda hkrati prinaša iluzije, hrepenenje, nestvarne želje, lahko nas vleče v odvisnost, najbolj od sladkega ali vina. Merkur se sreča z Venero in gre v kvadrat z Neptunom na dan mlaja, 22. 5. Prinaša ustvarjalnost, lepe besede, toda tudi nevarnost laži, zavajanja, nestvarnosti, napačnih odločitev zaradi premalo stvarnega odnosa do situacije. Na dan lahko pridejo skrite ljubezni. Kar se šole tiče, bo pri pripravah na nov začetek veliko zmede, nerazumevanja, nejasnosti. Merkur v dvojčkih v kvadratu z Neptunom je iznajdljivi blefer, ki vedno pade na vse štiri, improvizira, toda stika s stvarnostjo ima malo. Marsovo potovanje po ribah nas bo naredilo počasne in umirjene pri delu, spodbujal bo sočutno in ustvarjalno delo, manj bo tekmovalnosti, nemira.

V petek, 22. 5., bo mlaj. Točka mlaja je v 7. hiši, veliko pozornosti bo na povezovanju, sodelovanju, konkurenci. Separira iz trigona s Saturnom, kar prinaša treznost in modro načrtovanje, a aplicira v kvadrat z Marsom, kar prinaša več napetosti, jeze, a tudi odriv za delovanje. Lahko bomo imeli težave z vremenom, kmetijstvom in notranjimi zadevami, lahko tudi nemir opozicije. Ascendent je na Ageni, kar kaže modrost in povezovanje, pozitivno vezan na Pluton in Neptun, kar nakazuje posebna duhovna izkustva, veliko moč intuicije in zdravljenja.

Nizka raven energije in odločnosti nas čaka do srede, nato do petka velika hrepenenja, vendar tudi iluzije, zablode, veliko lepih besed, ki znajo biti laži, očitno zavajanje. Raje zaupajmo stvarnim načrtom in vztrajnemu delu za skupne cilje.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije