GURUJI SVETUJEJO

Znebite se občutka sramu

Z vajo ne pomagate le sebi, čistite tudi kolektivno zavest.
Fotografija: Če spustite sram, bo vaše življenje lahkotnejše. FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
Če spustite sram, bo vaše življenje lahkotnejše. FOTO: Guliver/Getty Images

Dandanes živimo v javni kulturi sramotenja. Zelo je razširjena na spletu, zlasti na forumih in družabnih omrežjih. Sramoti se mame, ki (ne) dojijo, ženske s preveč kilogrami v bikinkah, zvezdnice v napačnih oblačilih na rdeči preprogi ali sosedo, ker se nam zdi, da je nadrla svojega psa. Četudi pri tem ne sodelujemo, se lahko zgodi, da doživljamo občutek sramu že zato, ker smo temu priča in nič ne naredimo, saj se, tudi če ukrepamo oziroma branimo napadene, na nas neredko zlije gnev tistih, ki pogumno sodijo o vseh.
 

Sramovanje


V resnici smo vsi del skupne zavesti, kar vključuje tudi našo ogromno podzavestno senco, del nje pa je tudi sram. Bolj opazujemo, opažamo in ukrepamo v situacijah, ki vključujejo sram, delamo z njim, bolj se razvijamo in duhovno napredujemo. Vprašajte se, zakaj čutite sram. Ko pridemo do dna svojega sramu, pogosto ugotovimo, da izvira iz tega, da delujemo drugače, kot si nekdo misli, da bi lahko ali morali.

Z energijsko vajo lahko odstranite občutek sramu iz svoje avre. FOTO: Guliver/Getty Images
Z energijsko vajo lahko odstranite občutek sramu iz svoje avre. FOTO: Guliver/Getty Images

Ko se naša želja, da delujemo ali preprosto smo takšni, kot želimo biti, zaleti v indoktrinirane vloge ali vedenje drugih, se pokaže sram. Tako smo denimo ženske nagnjene k temu, da občutimo sram, kadar se odločimo zase, ker so nas učili, da moramo potrebe drugih postaviti pred svoje. Po drugi strani je moške sram, kadar se soočijo s čustvi ali jokom, ker so jih vzgojili z različnimi paradigmami o moškosti. Večina nas je čutila sram vsaj enkrat v življenju, nekateri se z njim srečujejo redno.
 

Najnižja vibracija


Spletna kultura sramovanja je energijsko zelo močna. Kot vsaka močna energija ali sila se lahko gradi in veča, hrani se s tem, da nas je pogosto in čim več sram, svojo energijo namreč povečuje s ponavljanjem in stopnjevanjem sramu pri ljudeh ter z našim zavednim in nezavednim sodelovanjem. S sramom smo lahko prežeti, opazujemo ga, čutimo, celo povzročamo ga drugim, govorimo o njem, objavljamo o njem – z vsem tem pa povečujemo njegov energijski odtis v kozmičnem polju.

Če spustite sram, bo vaše življenje lahkotnejše. FOTO: Guliver/Getty Images
Če spustite sram, bo vaše življenje lahkotnejše. FOTO: Guliver/Getty Images

Kolektivni sram hrani sram posameznika in obratno. Ne zavedamo se namreč, da imamo sposobnost vplivati na energijski odtis kolektivnega sramu tako, da sprostimo oziroma spustimo svojega. Tako ga ne hranimo več. Naš namen je rešiti in spremeniti sebe in s tem posledično tudi svet. Vse v vesolju je povezano. Sram je ena najnižjih vibracij v čustvenem spektru. Dr. David R. Hawkins, raziskovalec zavesti in duhovnosti, je menil, da vibrira celo nižje od krivde, ki je enako uničujoča energija. Če je dviganje vibracij duhovni koncept, ki razvija tako posameznika kot skupnost in kolektivno zavest, je opustitev sramu pri vsakem od nas pravzaprav nujna.
 

Duhovna vaja osvobaja


Zasidrajte svojo zavest v telesu in nežno dihajte. Postavite predse namišljen cvet, ki naj bo približno en čevelj zunaj meja vaše avre. Prosite, naj se sram, ki ga nosite, premakne iz vašega polja na to rožo. Uničite energijo in cvet tako, da si predstavljate, kako pošljete svetlo, bleščečo kroglo zlate kozmične energije v ta cvet. Roža in energija eksplodirata, osvobodita vas in osvetlita kolektivno zavest. Naslednjo svetlo bleščečo kroglo zlate kozmične energije sprejmite v svojo kronsko čakro. Naj steče po vas, skozi vaše telo in ven skozi noge, da obnovi vašo energijo.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije