DUHOVNE MODROSTI

Znate uporabljati šesti čut?

Vprašajte se, ali vas odločitev navdaja z nelagodjem ali dobrim občutkom. Razvijajte nadčutne sposobnosti in se naučite dostopati do akaških zapisov.
Fotografija: Naša zavest lahko seže prek meja našega telesa in najde odgovore o vsem v akaških zapisih. FOTOGRAFIJI: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
Naša zavest lahko seže prek meja našega telesa in najde odgovore o vsem v akaških zapisih. FOTOGRAFIJI: Guliver/Getty Images

Začutite, da vas bo nekdo poklical, nekaj trenutkov, preden se to zgodi? Nenehno mislite na nekoga, potem pa ugotovite, da je v bolnišnici, ker se je poškodoval? Veste, da se neka situacija ne bo razvila dobro, takoj ko zakorakate vanjo? Ne glede na to, ali vam občutek o tem, kaj se bo zgodilo v prihodnosti, šine v glavo, ga slišite kot nevidni glas, se vam le naježi koža in imate slab ali dober občutek, gre za nadčutno zaznavanje informacij.

Poslušajte svoje občutke in jih preverjajte v praksi.
Poslušajte svoje občutke in jih preverjajte v praksi.
Vsi smo sposobni prejemati intuitivna sporočila v vsakdanjem življenju. Sposobnost ni omejena le na vedeževalce in najverjetneje sami že uporabljate intuicijo. Kot rečeno, gre lahko za občutek v želodcu o nečem, slutnjo, ko nekdo vstopi v sobo, neprijeten občutek, ko podpisujete papirje ali jemljete kredit, občutek, da ste z neko odločitvijo naredili napako. Čeprav gre v teh primerih za osnovno obliko nadčutnega zaznavanja, kažejo, da imate tudi sami šesti čut, ki vas usmerja v pravo smer.

Lahko gre za tako imenovano direktno vedenje, ko ste na primer o nečem trdno prepričani in se vam zdi samoumevno in logično, da je tako, čeprav nimate konkretnih dokazov za to. Običajno gre za uvid ali občutek, kako se bodo stvari razvile – oziroma ali so dobre ali slabe za vas. Veste na primer, da vam ni treba skrbeti in boste dobili službo, za katero se potegujete, da boste dobili posojilo ali vam bo kljub težavam uspelo zanositi. Ali vas nekaj opozori in se peljete v službo po drugi poti, s tem pa se izognete nesreči. Ne vložite denarja v določen projekt, ker imate slab občutek, ki vas obvaruje pred polomom.

Vsi imamo predispozicije za nadčutne sposobnosti, odvisno pa je, ali jih preslišimo in označimo za nesmiselne blodnje ali raziskujemo, opazujemo in razvijamo. Glede na to, da smo povezani z vsem in vsemi na svetu, ker je vse eno, imamo tudi dostop do vsega vedenja – akaških zapisov, do katerih lahko dostopamo vsi, ki dodatno izostrimo svojo intuicijo in šesti čut.

Jasnovidni ste, če si intuitivne informacije lahko vizualno predstavljate kot situacijo v prihodnosti, lahko pa se vam v mislih prikažejo številka, simbol, beseda, ime … Ne boste videli zaporedja dogodkov kot v filmu, pred očmi pa se vam bo izrisal simbol, povezan z zadevo, s katero se ukvarjate. Če ste jasnoslišni, informacije slišite v glavi, kot bi vam nevidni glas govoril, kar morate vedeti, podobno kot ob branju knjige slišimo svoj glas. »Ne podpiši teh papirjev!« Ali: »Doma nekaj ni v redu!«

Seveda lahko tudi čutite, kaj se bo zgodilo – imate slab občutek o nečem, lahko občutite, kako se počuti nekdo drug in predvidite, kako bo reagiral v določeni situaciji … Ne gre za sočutje in sposobnost vživljanja v druge, čeprav lahko tudi sočutni ljudje začutijo druge. V nasprotju z izjemno sočutnimi ljudmi – ti se ne znajo zaščititi in lahko povlečejo negativnost drugih nase kot spužve oziroma si jih napačno razlagajo ter povezujejo z nečim, kar so sami naredili narobe – jasnočutni nekaj preprosto vedo kot informacijo.

Ko vstopite v prostor, na primer začutite, da so se v njem pred kratkim prepirali. Ali ko vam nekdo trdi, da se dobro počuti, vi pa začutite njegove skrbi in obremenjenost. Ko prijatelj govori o svoji novi službi, veste, da je ne bo dobil. Morda celo ob rezervaciji dopusta dobro veste, ali ga boste speljali ali morali odpovedati. Opazujte se, si zapišite svoja opažanja in jih preverjajte. Ob vsaki odločitvi, dogodku, na vsakem križišču se vprašajte, kako se počutite. Če vam je nelagodno, se stvari ne bodo odvijale v vašo korist. Če pa imate o nečem dober občutek, sprejmite priložnost, saj se bo izkazala za koristno. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije