Zmedene ribe

Rade govorijo, a se včasih izražajo nerazumljivo. Lahko padejo pod vpliv drugih in se počutijo kot žrtev.
Fotografija: Preobčutljive so in pogosto v vlogi žrtve. FOTOGRAFIJI: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
Preobčutljive so in pogosto v vlogi žrtve. FOTOGRAFIJI: Guliver/Getty Images

Sočutne, rahločutne, ustvarjalne, z veliko občutka za harmonijo, estetiko in duhovno vstopajo ribe v svet precej romantično, a tudi zelo ranljivo. Nežnost in občutljivost, kot da niso rojene za zemeljsko življenje, jim včasih prinašata fizične težave, manjšo odpornost, še najbolj so dovzetne za avtoimunske bolezni. Marsikatera živi v svojih oblakih idej, idealov, sanj in je stik s konkretnim svetom lahko zanjo prav naporen. Občutek za čas jim nagaja, za red ravno tako. Čeprav rade govorijo, imajo težave z logičnim sklepanjem in se včasih izražajo precej nerazumljivo. To je znamenje, katerega počutje je najbolj odvisno od tega, s kakšnimi ljudmi živi in se druži. Ker so tako močno odprte za energije drugih, lahko padejo pod njihov vpliv in se počutijo kot žrtev. Pogosto bežijo v opiate, da vsaj malo omehčajo realnost. Občutljive, kot so, težko prenašajo tako fizično kot kakršno koli drugo grobost. Predvsem pa znajo, ne glede na svoje motive in kar koli napačnega naredijo, vedno potegniti karto žrtve in izpasti nemočne, uboge, nekdo, ki ga je treba zaščititi.

Poslovno so dobre pri delu z otroki, psihološkem delu, vseh estetskih in ustvarjalnih podvigih. Znajo plavati skoraj v vsakem delovnem okolju in se prilagajati razmeram. Težko so šefi, saj so prenežni in preveč sočutni. V delovnem okolju so tople in nam znajo prisluhniti, saj razumejo naše čustvene bolečine. Poslovno ne smemo biti pregrobi do rib, ker pod pritiskom ne delajo dobro, ampak postanejo popolnoma kaotične. Kot prijatelji so sočutne, zanimajo jih vaše težave, a paziti moramo, da jih ne obremenimo preveč, saj so kot spužva, ki vpija tuje bolečine in težave. Ker so potrpežljive in razumevajoče, spletejo dolgotrajne odnose. V ljubezni so romantične, hrepenijo po veliki ljubezni in so lahko prizadete. Če so ljubljene in cenjene, prinašajo čarobno srečo tudi na partnerja, če so zapostavljene ali izkoriščene, bodo trpele v senci, dokler se da, toda partner od tega ne bo imel prav veliko.

Kot starši se prepletejo s svojim otrokom, a so mu kljub vsej dušni ljubezni nesposobne pomagati in koristiti, ko se znajde v težavah. Otrok npr. zboli za nalezljivo boleznijo, vse ga srbi, ima vročino, riba, ki ga neguje, pa čuti vsako njegovo srbečico in utrujenost v svojem telesu, kot bi šlo za njeno bolezen, s tem pa veliko težje poskrbi za otroka. Ribe so kot otroci v svojem pravljičnem svetu, večinoma jih starši nekoliko preveč ščitijo, ker so tako nežni, se od njih namreč ne zahteva enako kot od drugih otrok.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije