DUHOVNE MODROSTI

Kako moškega pripraviti, da bo boljši ljubimec

Z energijo prave boginje se lahko povežejo ženske in moški.
Fotografija: Vsak med nami, tudi moški, se morajo odpreti tudi ženski plati. FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
Vsak med nami, tudi moški, se morajo odpreti tudi ženski plati. FOTO: Guliver/Getty Images

Neravnovesje med ženskim in moškim načelom in vse, kar temu sledi, prinaša razdor med nami. Pozitivne spremembe se namreč lahko zgodijo le, če smo sprejemajoči in nikogar ne izključujemo. Moški so prav tako sposobni delovanja na ženski način kot ženske, hkrati pa ženske premorejo nekaj možatosti. Zato je pomembno, da smo eno kljub različnosti, prihodnost pripada vsem, ki želijo sprejeti svojo žensko plat in moč.
 

Moderna boginja


Zgodovinsko gledano ženska energija kliče k negovanju, zaščiti in uglasitvi s svojo intuitivno in sočutno platjo. Pravzaprav bi se s tem uglaševanjem morali ukvarjati vsi in najti ravnovesje med ukrepanjem in nedelovanjem, med govorjenjem in poslušanjem ter dajanjem in prejemanjem. Vse to uteleša energija prave boginje.

Prepustite se svoji notranji boginji, ne glede na to, katerega spola ste.
Prepustite se svoji notranji boginji, ne glede na to, katerega spola ste.

Dandanašnja moderna boginja je pozorna, čuječa ženska, ki drugim daje vzor, kako dosegati pozitivne spremembe. Boginja združuje ljudi, skrbi za energijo vseh okoli sebe, z njimi deli modrost in jim pomaga, da se počutijo varne.

Moški se včasih bojijo, da bodo izgubili svojo moško plat, če se bodo povezali z boginjo v sebi oziroma ženstvenim delom. A v resnici je nasprotno – s priklicem svoje intuicije, čustvene in sočutne plati lahko postanejo bolj pozorni ljubimci in bolj čustveno inteligentni pri delu, s tem pa dobijo celosten pogled na svet okrog sebe.
 

Ljubezen je moč


Najpomembnejša lastnost ženske in energije boginje je preprosta: ljubezen. Ljubezen je moč. Naj bo to vaša mantra, ko poskušate ugotoviti, kako se ob tem počutite. Sami pri sebi jo ponavljajte, da se vam pomaga sprostiti in stopiti nasprotovanje, in sicer tako, da se priklopite na globoko razumevanje. Naj vaša dejanja vodi želja po tem, da služite in pomagate. Pomagajte vsem. Zdravite vse. Preden se odzovete na stresne situacije, se spomnite moči ljubezni.

Ko sovraštvo v odgovor dobi sovraštvo, je precej lahko pasti v uničujočo spiralo. Predstavljajte si, denimo, da imate nesoglasja s kolegom v pisarni. Ko nekdo govori čez vas in povzdiguje glas, je zelo mamljivo postati glasnejši in s tem zaostriti sovražnost v situaciji. Lahko pa ste tiho in poslušate, kaj ima povedati, človeka poskušate razumeti in ga potem prosite, naj tudi on vas razume.

Morda se ne boste vedno strinjali, a to ne pomeni, da ne morete govoriti in poslušati. V prizemljenosti se skriva precejšnja moč, tako kot v zbranosti in zavestnem odrekanju prehitremu sklepanju.
 

Poiščite harmonijo


Čas je, da se nehamo skrivati, da si vzamemo moč, ki nam je namenjena, zahtevamo svoj glas in zasukamo ravnotežje nazaj v ženstveno prihodnost. Ne gre več za moškega ali žensko, za poveljnika ali osvajalca. Čas je, da vsi poiščemo harmonijo in enotnost ter odstranimo tisto, kar nas je opredelilo in razdelilo, ter aktiviramo svojo notranjo boginjo. Bolj kot kdaj prej je zdaj napočil čas za to, da damo svojim dejanjem pravo energijo in namen. V družbi se je v preteklem letu pojavilo veliko neetičnega, nemoralnega in neutemeljenega vedenja. Toda dejstvo je, da smo vsi odgovorni za to, da se podpiramo in spodbujamo ter postanemo najboljše različice sebe.

Vsak med nami, tudi moški, se morajo odpreti tudi ženski plati. FOTO: Guliver/Getty Images
Vsak med nami, tudi moški, se morajo odpreti tudi ženski plati. FOTO: Guliver/Getty Images

Naj vam ta mantra (»Ljubezen je moč!«) pomaga biti sila dobrega na svetu, biti nekdo, ki pokaže prijaznost celo naključnim neznancem. Taka dejanja pustijo globoke in lepe posledice. Predstavljajte si, koliko sprememb bi se lahko zgodilo, če bi vsak malo bolje skrbel za ljudi okrog sebe ali za okolje. Če bi vsi odgovorno delovali in služili drugim, bi se zgodila revolucija notranje boginje. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije