Zaskrbljena mama: Ali bosta moji hčerki kdaj postali mamici?

Sprašujem, ali bosta moji hčerki kdaj postali mamici. Čas beži, jaz se staram, želja pa je velika.
Fotografija: Mihaela Malečkar. FOTO: Katja Golob
Odpri galerijo
Mihaela Malečkar. FOTO: Katja Golob

Spoštovani! Sprašujem, ali bosta moji hčerki kdaj postali mamici. Čas beži, jaz se staram, želja pa je velika. Hvala in lep pozdrav!

Tudi moji otroci postopoma vstopajo v odraslo življenje in mame potem čakamo vnuke. V sodobnem času se hudo dolgo načakamo, toda kot veste, se splača čakati. Pa najprej poglejva rojstno karto.
Vladar devete, ki predstavlja vaše vnučke, je retrograden in zaradi tega, se zdi, da je to vaše čakanje na vnuke še toliko daljše in jih mogoče celo tudi ne bo. Toda pustite skrbi. Svojim otrokom moramo zaupati, da bodo našli svojo pot, vse ob svojem času. Iz sekundarnih progresij bi rekla, da je nekaj možnosti že v tem letu, v naslednjem letu tam nekje spomladi pa še toliko več. Tudi tranziti in mrki podpirajo idejo razširitve družine in s tem pozitivne tovrstne vesti.

Horarni odgovor pa je prav tako pozitiven. Vidi se, da je sploh starejša hči pod pritiskom, prestrašena, utegne biti, da je imela že terapije in težave z zanositvijo, vsekakor ji ni lahko, vendar je verjetnost, da zanosi v kratkem, res velika, precejšnja.

V roku ene enote in pol, bržkone meseca in pol (lahko celo enega leta in pol), se zgodi pomembna sprememba, zaradi katere bo potem nosečnost toliko bolj verjetna. Poskusite, če se le da, ne pritiskati na svoja dekleta in jim pustite njihov čas, sploh najstarejša hči je, kot sem že zapisala, močno pod pritiskom in potrebuje prej ko ne pozitivno besedo in spodbudo.
Mlajša hči vse skupaj doživlja nekoliko bolj spontano in se ji bo nosečnost kar zgodila, ne bo potrebovala toliko truda in borbe kot starejša. Vendar je po drugi strani še nepripravljena za kaj takega in za tako veliko odgovornost.

Torej umirite se in sprostite, usmerite pozornost na druge stvari, ki vam prinašajo veselje, če ste lahko podpora hčerama, super, če ne, ne dodajajte pritiska in stvari se bodo obrnile v pravo smer. Vsakič ko ste sproščeni, ustvarjalni, veseli, se pripravljate na vlogo babice. Vsakič ko podprete svoja dekleta na njuni poti, pri njunih izbirah, se pripravite in urite za to posebno vlogo. Srečno!

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije