DUHOVNE MODROSTI

Zapišite, kar bi radi uresničili

Objavljeno 19. december 2018 11.55 | Posodobljeno 19. december 2018 11.55 | Piše: M. B. Z.

Misli boste lažje nadzorovali, če si zapišete cilje in namere. Na ta način težave konkretiziramo in se z njimi soočimo.

Naše misli vplivajo na dogodke, če se tega zavedamo ali ne. FOTOGRAFIJI: Guliver/Getty Images
Po duhovnem prepričanju naše misli vplivajo na našo resničnost in prihodnost, zato ni vseeno, kako razmišljate. Svoje misli boste bolje nadzorovali, če zapišete teme, s katerimi se ukvarjate. Zapišite si, kako zapravljate denar, da vam ga primanjkuje. Pišite o odnosu, v katerem imate težave. Zapišite svoje vzorce in njihove posledice. Četudi veste, da nečesa ne počnete prav, boste zapisano teže ignorirali, kot če nekaj držite samo v glavi.
image
GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO Zastavite si cilje in jih zapišite, potem se lotite drugega za drugim.

Napišite: »Zapravljam za draga kosila v restavracijah. Zapravljam za čevlje in ličila, ki jih ne potrebujem. Sem obsedena nakupovalna odvisnica.« To vas bo prisililo, da se soočite s težavo, saj jo boste z zapisovanjem konkretizirali in se je jasno zavedali. Zapišite si, kaj je vaša namera, ki stoji za nakupovanjem. Katero svojo potrebo zadovoljujete s tem? Naslednjič ko vas bo zamikalo stopiti v trgovino, se bo avtomatsko prižgal alarm in spomnili se boste na stvari, ki ste jih zapisali. Nato se boste morali odločiti. Namesto avtomatskega odziva boste lahko izbrali svoj naslednji korak. Vedeli boste, da morate prevzeti odgovornost za svoja dejanja. Odločili se boste stisniti zobe in odkorakati iz mamljive situacije.

Ključ je v tem, da ko nekaj zapišemo, ne le pomislimo na to, lažje manifestiramo. Zapisano ima namreč še neskončno večjo moč uresničenja kot misel. Vse, kar si želimo doseči ali dobiti, namreč obstaja v fizični dimenziji – tako kot zapisane besede, ne le v umu. Z zapisom na papir sprožimo konkretno fizično, oprijemljivo reakcijo, ne samo mentalne. S takim pristopom lahko tudi odlično spreminjamo zakoreninjene navade – zapišemo jih na papir, s katerega se bodo uresničile. Dovršil se je namreč preskok iz notranje dimenzije čiste misli ter se spustil na molekularno strukturo nižje dimenzije resničnosti. Stopili ste od znotraj navzven. Če torej zapišete vse, kar si želite spremeniti v življenju, je to najboljša pot do sprememb.

Postopek lahko prenesete na vse, kar želite doseči. Zapišite želeno čim bolj realistično. Ezoterično gledano želite manifestirati nekaj notranjega v zunanjem svetu – če pa želite spremeniti svojo navado ali nekaj, kar vas moti v zunanjem svetu, morate spremeniti svoje notranje stanje, na katero vplivajo zunanje okoliščine. Vse zapišite, četudi je to sto stvari, ki si jih želite spremeniti. Lotite se jih postopno, razdelite jih v skupine ter na vsaki delajte dva tedna. Ko končate, se jih spet lotite od začetka. Drugič vam bo šlo bolje od rok, saj boste že obvladali postopek, zato boste potrebovali samo en teden, tretjič pa le kak dan.
image
GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO Naše misli vplivajo na dogodke, če se tega zavedamo ali ne. FOTOGRAFIJI: Guliver/Getty Images

Človeški možgani so strukturiran stroj, baza interpretiranja stvari in pojavov. Vse, kar opazujete v zunanjem svetu, izhaja iz prostora zunaj vas. Če želite spremembo, morate energijo obrniti navznoter, izhajati mora iz vaše notranjosti. Težave lahko poskusite reševati tako, da jih miselno prestavite iz sebe, zunaj pa jih lahko v večjem miru analizirate in najdete rešitev. Ko boste odstranili čustveni element in doživljanje, se vam bo zdelo vse skupaj otročje lahko ali logično in preprosto.

Samo zorni kot morate zamenjati. In zavedajte se, da lahko vedno vse spremenite, rešite in na vse vplivate. Življenje se ne odvija neodvisno od vas, ampak ste njegov aktivni ustvarjalec. Zato se takoj zdaj ustavite in se vprašajte, o čem razmišljate in kako to vpliva na vas. 
Deli s prijatelji