Zamerljivi kozorogi

Kot partner je večna skala, opora, stabilnost in trdnost. So zvesti prijatelji, a kdor ga izda, zanj ne obstaja več.
Fotografija: Resni so, odgovorni, ambiciozni in usmerjeni na poslovno področje. FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
Resni so, odgovorni, ambiciozni in usmerjeni na poslovno področje. FOTO: Guliver/Getty Images

Trpežni so, vzdržljivi kot žival, ki jih predstavlja, ambiciozno rinejo proti vrhu. Trpka energija jim je položena v zibko in njihov črni humor jo poskuša prebiti, pretresti, vsaj za trenutek narediti nekoliko lažjo. Nadzorovani so in hladno premišljeni ter neskončno odgovorni. Zdi se, da je zima iz njih izpila vse veselo, lahkotno in igrivo in jih spremenila v temačne in težke, stare že v otroštvu, melanholike in samotarje, včasih cinike in sem ter tja celo panike. Kot prijatelji so zvesti, toda ne ravno veseljaki in zabavljači, čeprav znajo presenetiti. Previdno izbirajo prijatelje, ko nekoga vzamejo za svojega, bo ta vedno njihov in pod njihovim okriljem. Kdor jih izda, pa zanje ne obstaja več. Zamera je neskončna, pozabiti izdaje kozorog ne zna.

Poslovno so dobri šefi, znajo narediti red, vzpostaviti avtoriteto, hitro imajo ljudje do njih strahospoštovanje. Kozorog v vlogi podrejenega je delaven, a če mu ne boste dali možnosti razvoja in napredka, ne bo dolgo ostal v vašem svetu. Splača se jih obdržati, saj so redki biseri, ki se bodo žrtvovali za podjetje in neumorno garali za njegovo dobro.

Kot starši so odgovorni, a trdi in hladni, ogromno zahtevajo od sebe in še toliko več od svojih otrok. Zanje so pripravljeni narediti ogromno, a vedno z velikim moraš zadaj, in za otroke, ki so močni ali potrebujejo več svobode, so zelo naporni. Upor pubertetnikov lahko doživijo kot izdajo ali pretrdo reagirajo na njihovo potrebo po svobodi. Očetje kozorogi znajo biti hladni do otrok in veliko energije vlagajo v svoj poslovni uspeh, zato se lahko zgodi, da se vez z otroki ne razvije najbolje.

Otrok kozorog bo priden, zadržan, v svojem svetu, toda zelo odgovoren, s premalo otroške in igrive energije. Če jim v otroštvu ni bil dan varen in stabilen dom, ob soočanju z nezrelimi starši in negotovo življenjsko situacijo postanejo prav bolestno nadzorovalni in zamerljivi ter čisto vse vzamejo proti sebi, kot osebni napad.

Kot partner je kozorog večna skala, opora, stabilnost in trdnost. V najtežjih časih se pokaže kot najboljša opora. Toda ne zna s čustvi in se še uči bližine, osebno mu je v osnovi tuje, zato potrebuje zelo potrpežljivega in varnega parterja (najbolje z več planeti v vodnih znamenjih), da skozi leta, desetletja odnosa postopoma razvija tudi nekaj nežnosti, domačnosti in bližine. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije