DUHOVNE MODROSTI

Za zdravo energijsko bilanco

Odtekanje energije si lahko pogosto nevede povzročimo sami. Škodijo opravljanje, vmešavanje v življenje drugih, pametovanje.
Fotografija: Brigajte se zase, ne opravljajte, svetujejo duhovni učitelji. FOTOGRAFIJI: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
Brigajte se zase, ne opravljajte, svetujejo duhovni učitelji. FOTOGRAFIJI: Guliver/Getty Images

V vsakdanjem življenju pogosto nevede počnemo marsikaj, kar nam na duhovnem nivoju lahko škodi, nam črpa energijo, packa karmo ali prinese naporne posledice. Šele ko se začnemo zavedati, da je naše ravnanje dolgoročno nevarno, se lahko ustavimo, preden si nakopljemo težave.

Prvo ravnanje, ki nas lahko stane izgubo energije, je pametovanje, posebno začinjeno z opravljanjem.

Brigajte se zase, ne opravljajte, svetujejo duhovni učitelji. FOTOGRAFIJI: Guliver/Getty Images
Brigajte se zase, ne opravljajte, svetujejo duhovni učitelji. FOTOGRAFIJI: Guliver/Getty Images
Ko izhajamo iz prepričanja, da smo najpametnejši, in želimo spremeniti druge, namreč vedno znova dopuščamo, da se njihova energija povezuje z našo. Takoj ko o nekom govorimo, zlasti intimne stvari, se na energijskem nivoju povežemo z njim. Če želite zaščititi svojo energijo, morate pustiti drugim njihove izkušnje in izbire ter se ne vtikati v njihovo življenje, sicer se bo njihova problematika preselila na vas.

Ne imejte niti mnenja o njihovih odločitvah, samo sprejmite, da ima vsak svojo pot in svobodno voljo. Še več, pogosto so njihove napake lekcije, učenje, zato ne presojajte o njih, tudi če že od daleč vidite, da rinejo v težave. Če se namreč trudite nekoga prepričati o svojem prav, boste nesmiselno izgubili energijo. Najpomembnejše je, da se vedno dobro počutite, ne to, da imate prav.

Naučite se ne odzivati na vse, kar vas lahko energijsko oslabi. Ljudje namreč pogosto ustvarjajo dramo, da bi se polastili naše energije. Na vse mogoče načine se trudijo sprožiti vaš negativni čustveni odziv, da bi vam ukradli energijo. V trenutku, ko se odzovete, namreč odprete vrata negativni energiji osebe.

Ko ste jezni, maščevalni, ljubosumni, prestrašeni, razburjeni, nemirni, si znižate vibracijo, da se ujema z energijo tistega, ki dela cirkus in goji tovrstno stanje. Potegne vas na svoj nivo, se polasti vaše energije, vi pa ostanete na dnu. Zato se naučite ne odzivati na stvari, ki niso vaše.
Redno se polnite z energijo in poskrbite, da vam je drugi ne kradejo zaradi vaše malomarnosti.
Redno se polnite z energijo in poskrbite, da vam je drugi ne kradejo zaradi vaše malomarnosti.

To ne pomeni, da morate molčati ali ne postaviti meje, toda k situaciji lahko pristopite z jasnostjo in sočutjem namesto z besno reakcijo. Prav tako ne zavzemajte strani v sporih ali razpravah. Ljudje si lahko prizadevajo, da jih podprete, saj s tem postavite svojo energijo ob bok njihovim argumentom ter so tako močnejši od nasprotnika, toda če se vas stvar ne tiče, se ne vpletajte, saj nimate sami od tega nobene koristi.

Vedno, ko se vmešate v spor, ki se vas ne tiče, s tem zapravljate energijo. Ko se dva človeka srečata ali postavita svoje mnenje drugo nasproti drugega, tisti z močnejšimi prepričanji v energijskem smislu prevlada, toda le, če prepričanja drugega niso dovolj trdna. Zato ne pustite, da vas iztiri nekdo, ki misli, da ima prav, tudi če se pretvarja, da najbolje ve, kaj je dobro, in je samo skrben.

Tudi če vas nekdo za nekaj krivi ali je jezen na vas, vam ni treba sprejeti njegove energije. Njegov odziv na vaša dejanja se vas nič ne tiče. Če ste res odgovorni za nekaj, to priznajte in poskušajte popraviti napako, a ne dovolite, da ste grešni kozel, kaznovani tudi na energijskem nivoju. Ne odzovite se na obtoževanje ali govorice, samo pustite, da mine. Prav tako ne počnite nasprotnega – ne ugajajte drugim za vsako ceno, saj tako razdajate svojo energijo ter ste na stežaj odprti za vibracije drugih, saj jih postavljate na prvo mesto, pred sabo. Najprej se potrudite zase, postavite svoje želje in potrebe na prvo mesto. Dovoljeno vam je reči ne in postaviti meje.

Na splošno je najboljši nasvet, da se brigajte zase. Briga vas, kaj si drugi mislijo o vas. Ne morete ves čas vsem ugajati, šteje samo, kaj vi mislite in čutite o sebi. Dokler se trudite nadzirati, kaj si drugi mislijo in čutijo do vas, ste odprti za njihovo energijo v obliki kritike in mnenj. Kot bi jim sporočali, naj vam povedo, kako naj se sami počutite glede sebe. Ko se ne menite več za mnenja drugih o vas, postanete bolj privlačni, tako energijsko kot fizično. Posledično bodo imeli drugi boljše mnenje o vas – toda vam bo na tej točki tudi vseeno za to. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije