DUHOVNI NASVET

Vsi kdaj krademo energijo

Če nimamo dovolj svoje energije, postanemo manipulativni vampir. Umaknimo se od težavne osebe in si predstavljajmo ščit okoli sebe.
Fotografija: Zaščitite se tako, da vzdržujete dobro psihofizično stanje ter zaprete svoje polje pred vampirji.
Odpri galerijo
Zaščitite se tako, da vzdržujete dobro psihofizično stanje ter zaprete svoje polje pred vampirji.

Rodimo se z določeno količino prane ali življenjske energije, ki jo z leti porabljamo. Če živimo nezdravo, zapravljamo energijo, nam je zmanjka prej. Duhovno ozaveščeni posamezniki znajo z različnimi tehnikami do neke mere uravnovesiti svoja energijska nihanja, drugi pa se zatekajo h kraji kot edini možnosti, da dobijo gorivo. Običajno se namreč že kot otroci naučijo, da lahko preživijo le tako, da kradejo energijo drugim.

Energijo lahko dajemo drugim tudi prostovoljno – s pozornostjo, skrbjo, podporo v težkih časih ali bolezni. Razlika je v tem, da jo v tem primeru dajemo prostovoljno in pazimo, da ne razdamo vseh svojih zalog. Energijski vampirji pa jo jemljejo, ko se ne zavedate, s pretanjeno manipulacijo vdirajo v vaše energijsko polje, da bi si prilastili vašo energijo brez vaše vednosti. Ko se zavedete, da se to dogaja, lahko ukrepate, se zaščitite ali odidete, a medtem se verjetno že počutite ožete kot cunja, ker si je vampir vzel svoje.
Kadar ste bolni, utrujeni, neprespani, je večja možnost, da vam bodo drugi kradli energijo. FOTOGRAFIJI: Guliver/Getty Images
Kadar ste bolni, utrujeni, neprespani, je večja možnost, da vam bodo drugi kradli energijo. FOTOGRAFIJI: Guliver/Getty Images

Neprijetno dejstvo je, da se vsi kdaj obnašamo kot vampirji. Energijo srkamo vsem okoli sebe, tudi najbližjim. Vsakokrat, ko koga nadvladamo, ponižamo, stisnemo v kot, se mu posmehujemo, gre njegova energija k nam. Dobimo jo tako, da človeka na kakršen koli način vznemirimo: lahko z grožnjami, napadom, fizičnim nasiljem, lahko pa se mu prilizujemo, počnemo vse mogoče, da bi pritegnili njegovo pozornost.

Tudi dolgotrajno tarnanje, medtem ko nas naša žrtev tolaži, je odličen način, da se polastimo njene energije. Pravi tatovi energije so tako tudi ubogi nemočni ljudje, ki s prelaganjem svojih težav na druge kradejo energijo s pritegovanjem pozornosti. Če jim ne uspe zlepa, lahko vzkipijo in skupaj z žrtvinim odzivom prejmejo tudi energijo.

Glavni cilj vampirja je, da s svojim vedenjem človeka vrže iz ravnotežja, s tem pa izsili energijo od njega. Izkušen vampir zna v trenutku preskočiti iz enega načina kraje na drugega. Tako se lahko najprej dobrika in dela ubogega, že v naslednjem trenutku pa kritizira, nadvladuje, ignorira, kriči, kuha mulo. Uporablja vse mogoče taktike, da doseže odziv ranljive osebe.

Kraje se naučimo v otroštvu: starši ali učitelji poskušajo črpati otroku energijo, on pa se odzove tako, da jim to dopušča. Tako ostane žrtev ali pa se nauči uporabljati enake načine kraje in tudi sam postane vampir. Pogosteje so vampirji manj duhovno razviti ljudje, ker so manj v stiku s seboj, ne znajo se umiriti, uravnovesiti, njihova sedma čakra, ki nas povezuje z božanskim, je zaprta, zato ne morejo črpati novih energijskih zalog iz vira. Duhovno prebujeni ljudje so pogosteje sočutni in razumevajoči, s tem pa žrtve zaradi svoje ljubeče narave.
 

Okrepite notranji radar


Pomanjkanje energije, ker nam jo je nekdo ukradel, lahko povzroči depresijo, jezo, bolezen, utrujenost, težave v odnosih, različne odvisnosti … Ubranite se lahko tako, da se umaknete od težavne osebe, zavedajte se, da ste vedno lahko žrtev tudi prijaznih ljudi. Pozorni bodite, če se ob nekom kar naenkrat ne počutite dobro – lahko vas ponižuje, daje v nič, vzbuja krivdo, vas ustrahuje, ignorira, izvaja pritisk nad vami ali vas zapeljuje. Tudi pretirana prijaznost je znak za alarm, če vam vzbuja nelagodje in vas vznemiri.

Naučite se zavarovati svoj energijski prostor. Vzdržujte uravnoteženo stanje z zdravo prehrano, gibanjem, dobrim in zadostnim spancem. Tako boste imeli več moči za spopadanje z vampirji oziroma bodo imeli ti manj možnosti, da vas vržejo iz tira. Izogibajte se krajem in ljudem, ki vam vzbujajo strah oziroma vam je ob njih nelagodno. Predstavljajte si ščit okoli sebe, ko se soočate z vampirjem. Lahko si vizualizirate, da ste v zlatem jajcu, od katerega se odbija vsa zunanja negativnost. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije