DUHOVNI NASVETI

Vrnite se v ravnovesje

Ne prepustite se prigovarjanju uma, ki vas lahko povleče na dno. Ohranjajte visoko raven zavedanja, da boste zlahka rešili težavo.
Fotografija: Težave ne morete rešiti na isti ravni zavedanja, na kateri je nastala. FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
Težave ne morete rešiti na isti ravni zavedanja, na kateri je nastala. FOTO: Guliver/Getty Images

Človeški um se v kriznih situacijah zablokira in okrepi bolečino, ki jo doživljamo, pravi ameriški guru, ajurvedski zdravnik in avtor številnih mednarodnih duhovnih knjižnih uspešnic Deepak Chopra. Zaradi njegovega takega delovanja se zataknemo v preteklosti, preplavljeni z maščevanjem, obžalovanjem ali samopomilovanjem, ali se bojimo prihodnosti, torej se vrtimo v začaranem krogu. Z nekaterimi tehnikami ga lahko prekinete in se hitro vrnite v stanje ravnovesja.

Ohranjajte tiho pozornost. Vaša osnovna duhovna narava je čisto, neomejeno zavedanje, varno stanje miru, veselja, ustvarjalnosti, brez bojev, težav, bolečine in manipulacije. Rešitve težav se v tem stanju pojavijo same, saj ste povezani z življenjem. V krizi vašo zavest omejita strah in zmeda. Ali, kot je rekel Einstein: »Noben problem ne more biti rešen na stopnji zavedanja, na kateri je nastal.« Težavo lahko rešite, če razširite zavedanje in se odprete jasnosti, miru in jasnini. Zato meditirajte in ohranjajte visoko vibracijo.

Lahkotno sprejmite spremembe. Strah pred neznanim in nemoč jih namreč pogosto spremljata ter vas zablokirata. Namesto tega se spoprijateljite z njimi. Vadite se v prepoznavanju priložnosti v vsem, kar se vam bo zgodilo, četudi boste pri tem nekaj izgubili ali vam bo težko. Rumi je zapisal: »Vsaka potreba prinaša, kar potrebujemo.« Če v določeni situaciji ne vidite darila, se vprašajte, kako jo lahko spremenite v možnost za rast.

Poleg tega gojite hvaležnost. Čemur koli posvečamo pozornost, se namreč razširi, razplamti kot dogodek. Če je to bolečina, jo bomo doživeli v še večji meri, če se osredotočamo nanjo. Če pa smo hvaležni namesto usmerjeni v tisto, kar nam manjka, nas bo vesolje podprlo. Poleg tega je dokazano, da so ljudje, ki gojijo hvaležnost, manj v stresu, bolje spijo, imajo več energije in so na splošno bolj srečni.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije