DUHOVNA MODROST

Veste, od kod prihajajo misli in prebliski, ki jih slišite v glavi?

Vodniki in angeli nas vodijo in pomirjajo, intuicija spodbuja. Sporočila, ki izhajajo iz uma, največkrat prinašajo tesnobo.
Fotografija: Angeli in vodniki so svetlobna bitja, ki tolažijo, vodijo in nam pomagajo v stiski. FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
Angeli in vodniki so svetlobna bitja, ki tolažijo, vodijo in nam pomagajo v stiski. FOTO: Guliver/Getty Images

Veste, od kod prihajajo misli in prebliski, ki jih slišite v glavi? Vsako minuto nam gre skozi glavo tisoče misli. Toda pomemben del duhovnega razvoja je, da se naučite biti samo opazovalec svojega notranjega čvekača in se ne poistovetite s svojimi mislimi, če izhajajo iz ega oziroma uma. Pomagate si lahko z meditacijo, saj je notranji glas včasih težko ignorirati, hkrati pa naše misli lahko hitro postanejo uničevalne, če jih uporabimo napačno, saj nas odvračajo od tveganja in nenehno opozarjajo na nevarnost.
Glavna naloga ega je namreč zagotoviti naše fizično preživetje. Ščiti nas in uči postavljati meje, kar je v določenih primerih koristno. Govori nam o tem, kaj hočemo, o naši varnosti, načrtih, zaskrbljenosti, strahu, pomislekih ... Vedno nam naslika najstrašnejši scenarij, ki se lahko pripeti, sodi, kritizira in razdvaja. Vedno mora imeti prav in ne mara nasprotovanja. Ima moč avtoritativno preglasiti vse drugo, kar čutimo. Zanj je značilno, da komunicira z nami z besedami in površinskimi čustvi.
Glas intuicije je povsem drugačen, saj izhaja iz duše, srca, povezan je z našim višjim jazom in duhovno razsežnostjo. Za nas skrbi duhovno in čustveno, tolaži nas, usmerja in spodbuja. Komunicira prek besed in čustev, a tudi skozi sanje. Tišji in mehkejši je od ega, a je lahko tudi vztrajen in nadležen, če nam na vsak način želi nekaj pokazati. Prinaša nam občutek notranjega vedenja.

Glasovi angelov in vodnikov so še tišji. Preden nam kaj sporočijo, nam lahko zvoni v ušesih ali nas do sporočila vodijo znamenja. Najbolje jih slišimo v meditaciji. Lahko uporabljajo besede, simbole, fizične znake ali naključja. Glasovi so mirni, ljubeči in nežni, ničesar ne zahtevajo od nas in nas ne spravljajo v stisko ali dilemo. Njihova sporočila včasih najprej nimajo smisla, a če jim sledimo, se pokažejo za izjemno dragocena.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije