ASTROLOGIJA

Venera pokaže, kje spoznamo partnerja

Položaj vladarice ljubezni v rojstni karti opisuje našo ljubezen. Pokaže, kakšni ljudje so nam všeč in kje jih lahko spoznamo.
Fotografija: Tisti z Venero v 3. hiši lahko spoznajo partnerja na letališču, na cesti, na avtobusu, pri nakupu avtomobila ...
Odpri galerijo
Tisti z Venero v 3. hiši lahko spoznajo partnerja na letališču, na cesti, na avtobusu, pri nakupu avtomobila ...

V astrologiji Venera simbolizira hrepenenje po dvojini, zaljubljanje, ljubezen, partnerski odnos in harmonijo med dvema. Če je v rojstni karti dobro postavljena, nimamo težav, ampak nas podpira. Če pa je Venera obremenjena, v znamenju, v katerem se ne počuti najbolje (oven, škorpijon, devica), v skritih hišah ali težkih aspektih, še najbolj s Saturnom, Plutonom, Marsom, Uranom in Neptunom, nam ljubezen prinaša več ovir. To je področje, kjer rastemo, se učimo in razvijamo, ne pa tisto, ki nas podpira in nam prinaša zadovoljstvo.

Za mano sta dve samski leti, a niti poskusila nisem iskati nove zgodbe prek interneta, saj sem vedela, da se mi bo to zgodilo v nekem bifeju, kjer se ljudje povezujejo, ker imam Venero v 5. hiši in sem vse svoje ljubezni srečala tam. Kje lahko torej najdete ljubezen glede na hišo, v kateri je Venera?

Če ima človek Venero v 1. hiši, se mu ljubezen lahko zgodi povsod, saj oddaja posebno energijo, zaradi katere mu nikoli ne zmanjka priložnosti. Verjetno se boste z osebo srečali v živo, ne prek pisanja, omrežij in brez posrednikov. Prišla bo do vas in pokazala interes, vi se boste le odločili, ali je prava.

V 2. hiši prinaša Venera dobre temelje za stabilno partnerstvo. Partnerja lahko spoznamo v gurmanskih gostilnah, kjer se uživa, v banki, tudi v naravi, na primer v arboretumu.

Če je Venera v 3. hiši, najdemo nekoga, ki nam je podoben, s katerim se lahko pogovarjamo. Lahko v šolskih klopeh, na tečajih, v soseski ali prek sosedov, tudi interneta, tako da je prvi stik intelektualne narave. Zaljubimo se v njegove misli in besede.
V 4. hiši Venera prinaša možnosti, da se bo iz ljubezni rodila družina in da je čustvena bližina temelj odnosa. Nekoga lahko spoznamo prek sorodnikov ali pride na obisk v družinski dom.

Venera v 5. hiši prinaša potrebo po zaljubljanju. Partnerja srečamo nekje, kjer je prijetno, veselo in družabno – na kulturni prireditvi, v bifeju, na zabavi, kjer so ljudje, dobra glasba in pijača.

Ko je Venera v 6. hiši, je za nas ljubezen nekaj uporabnega in smo v partnerstvu koristni drug drugemu. Ljubezen najdemo v službi, prek sodelavca, med delom. Lahko se zaljubimo v nekoga, ki nam opravlja neko storitev, v frizerja ali keramičarja.

Z Venero v 7. hiši potrebujemo romantiko, ljubezen in harmonijo. Ljubljeno osebo nam bo nekdo predstavil prek ženitne agencije, posrednika, na nekem javnem kraju, ob javni razpravi. Lahko je javna oseba, lahko se zaljubimo v času višje šole.

Ljudje z Venero v 8. hiši razumejo ljubezen kot strast. Obstaja nevarnost ljubosumja. Možna je ljubezen v vojni, nevarnih okoliščinah, v času krize. Zaljubimo se v reševalca, gasilca, terapevta, ki nam pomaga, ponoči, v temnih prostorih, v gozdu, na masaži, terapiji. Pogosto se iz seksualne izkušnje rodi ljubezen.

Ko je Venera v 9. hiši, potrebujemo odprto ljubezen, ki prinaša razvoj in širi obzorja. Zaljubimo se v času študija, lahko v učitelja, sošolca, morda v tujca ali v tujini. Večja je verjetnost ljubezni na daljavo. Ker je ta hiša povezana z religijo, se lahko spoznamo pri verouku, pri maši, med verskim druženjem ...

Z Venero v 10. hiši nas čaka ljubezen na očeh javnosti, vidna in prepoznana. Zaljubimo se na delovnem mestu, lahko v nadrejenega oziroma je on tisti, ki nam pomaga spoznati partnerja. Lahko pa nas z njim seznani tudi naša mama.

Z Venero v 11. hiši v odnosu potrebujemo zaveznika, prijatelja. Najdemo ga med prijatelji ali z njihovim posredovanjem, v skupini podobno mislečih, politični stranki ali prek interneta, saj nam ta omogoča spoznavanje ljudi, ki razmišljajo podobno kot mi.

Z Venero v 12. hiši imamo nestvarne predstave o ljubezni, možna so razočaranja. Partner nas čaka na skrivnostnih krajih, tudi prek interneta. Zaljubimo se na potovanju, v hotelu, na svetem kraju, ob čudoviti obali, na morju, jadranju, v bolnišnicah, azilih, celo zaporih, pogosto pod vplivom alkohola ali drugih opojnih snovi. Mihaela Malečkar

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije