ZVEZDE JIH GLEDAJO

To kažejo zvezde Milanu Kučanu

Dvomili boste o iskrenosti enega izmed sodelavcev, a boste kmalu ugotovili, da je težava nekje drugje.
Fotografija: Zvezde so kozorogom naklonjene. Tudi septembra in oktobra. FOTO: IGOR MALI
Odpri galerijo
Zvezde so kozorogom naklonjene. Tudi septembra in oktobra. FOTO: IGOR MALI

Še štiri mesece in devet dni je do njegovega rojstnega dne. Takrat bo napolnil 78 let. Zvezde kažejo, da bo sicer treba še malce bolj poskrbeti zase in za svoje fizično in psihično počutje.

No, saj je Milan Kučan pred časom fizično res bil v Prekmurju, na proslavi ob priključitvi in združitvi Prekmurcev z matičnim narodom, in tako z izletom (protokolarnim sicer) vsaj malo poskrbel za fizično kondicijo, a to je za telo, ki brez gibanja ne more in ne sme, res premalo. No, koliko je vse skupaj udarilo na psiho, zvezdni kvadrati ne kažejo, ugibati o tem bi pa bilo, milo rečeno, neumestno.


Kakor koli, september bo čas, ko se bo tudi Milanu K. »vse dogajalo hitro«. Navsezadnje je že celoletna zvezdna karta nakazala, da bo prav za kozoroge »izražanje čustev v tem letu zelo pomembno. Več stvari boste zadrževali v sebi, slabše se boste počutili, to pa se bo poznalo tudi na vaši učinkovitosti. Če nimate nikogar, ki bi mu lahko zaupali svoje težave, poiščite pomoč pri duhovnem terapevtu ali psihoterapevtu.«

Milan Kučan je znan kot potrpežljiv in preudaren človek. Ne glede na leta je zato zagotovo mogoče pričakovati, da bo še naprej zelo delaven (čeprav se to na zunaj ne bo videlo) in motiviran. Zaradi svoje pregovorne potrpežljivosti bo tudi še kar zgled drugim. Še posebno somišljenikom na eni, t. i. svoji strani. Tistim na drugi pa utegne spet in spet kodrati lase, kolikor jih še imajo.

Kučan je bil tako kot Janez Drnovšek serijski zmagovalec. Leta 1990 je dobil volitve za predsednika predsedstva. Leta 1992 je postal predsednik republike. Sredi mandata je sporočil, da ne bo več kandidiral. Leta 1996 si je premislil. In še enkrat zmagal. V predsedniški pisarni je živel med letoma 1990 in 2002.

Pogled na karto razmetanih zvezd v ozvezdju septembra 2019 pa tudi kaže, da bi kozorogi, torej Milan Kučan, v tem letu morda pod okrilje vzeli enega izmed manj izkušenih kolegov in uživali v vlogi mentorja. Za Milana nič novega.

Le spomnimo se, kolikokrat je treba poslušati, komu vse naj bi bil Milan K. »mentor«, »idejni oče« »vodnik po galaksiji slovenskega političnega parketa«, »rdečega podzemlja«, »foruma XY« …, da ne naštevamo naprej. In pogled v ozvezdje nas spomni in opomni na domnevno najbolj znanega »učenca« Milana K. A kaj ko mu takrat ni uspelo. Namreč: pisalo se je leto 2011 in tisto leto je bilo menda res hudo nenavadno. Janez Janša, rojen v ozvezdju device (17. septembra), s katerim ozvezdje kozoroga, v katerem je Milan K., nikakor ni kompatibilno, je tistega davnega leta volitve sicer izgubil, a ker Zoran Janković, ki naj bi bil takrat pod mentorstvom Milana K., ni znal sestaviti vladajoče koalicije, je Janša postal predsednik vlade. Milanovo mentorstvo je bilo od takrat vprašljivo. Prav zaradi tega je treba vzeti tokratno astro napoved o morebitnem prevzemu kakšnega manj izkušenega kolega pod svoje mentorske peruti s precejšnjo mero pazljivosti.
Vector illustration of a mature lady flirting in chat
Vector illustration of a mature lady flirting in chat

Bo pa treba biti vseeno prekleto pazljiv. Ker vemo, da se je Saturn s polsekstilom že povezal na Jupitra in je s tem kozorogom prinesel malo več humorja, navdiha in dobre volje, se je namreč treba tudi zavedati, da je prehod Marsa v devico (kar pa tudi vemo, kdo je rojen v tem znaku) napovedal nekoliko manj dramatične čase. Hvala bogu za kozoroge, Milana in forumaše!

Zdaj pa zgolj še pika na i, ki je skrita nekje na robu tokratne astrološke karte za našega astro izbranca: »Dvomili boste o iskrenosti enega izmed sodelavcev, a boste kmalu ugotovili, da je težava nekje drugje. Brzdajte svojo iskreno naravo in raje počakajte, da se okoliščine razrešijo same po sebi,« piše v uk in zvezdni poduk prvemu predsedniku Slovenije Milanu Kučanu.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije