LJUBEZEN IN ZODIAK

Tehtanje je njena večna naloga

Moški, rojen v znamenju tehtnice, potrebuje močno partnerico, ki ga vodi. Ženska je rada simpatična in lepo urejena, tak mora biti tudi njen partner.
Fotografija: Največja hiba znamenja tehtnice je neodločnost pri sprejemanju odločitev. FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
Največja hiba znamenja tehtnice je neodločnost pri sprejemanju odločitev. FOTO: Guliver/Getty Images

Po položaju Sonca v horoskopu lahko vidimo, koliko sebe človek ohrani v odnosih. So ljudje, posebno s Soncem v fiksnih znamenjih (bik, lev, škorpijon, vodnar), ki močneje obdržijo svojo stanovitnost v najrazličnejših odnosih.

Bolj prilagodljiva gibljiva znamenja (dvojčka, devica, strelec, ribi) pa lahko gredo predaleč v prilagajanju in izgubijo del sebe. Če je Sonce v kardinalnih znamenjih (oven, rak, tehtnica, kozorog), je jaz bolj občutljiv, saj hočejo biti posebni, drugačni in pomembni. Oven in kozorog ta presežek jaza izražata spontano, v večnem tekmovanju za prvo mesto, rak in tehtnica pa bolj pasivno in včasih celo s frustracijo, v premočni obrambi do tistih, ki jih doživljata kot nevarnost.

Tehtnica išče harmonijo in partnerja, s katerim lahko potuje, se razvaja in uživa v lepem življenju. FOTO: Guliver/Getty Images
Tehtnica išče harmonijo in partnerja, s katerim lahko potuje, se razvaja in uživa v lepem življenju. FOTO: Guliver/Getty Images
Tehtnica je znamenje dvojine, odnosov, harmonije, lepote in šarma. Tehtanje in uravnotežanje, iskanje prave mere, je njena večna naloga. Harmonija je barvna pri oblačilih in urejanju prostora, pa tudi zvokov, vonjev, okusov. Nič grobega, grdega, glasnega, kičastega, vse, kar je skrajno, jo meče iz ravnotežja.

Hrepeni po lepem, mehkem in dišečem svetu, kjer se vsi razumemo in je vse mirno in prijetno. Za to je pripravljena marsikaj preslišati, spregledati, se narediti neumno. Hkrati pa se vedno postavlja na tisto stran, ki je spregledana, saj jo vodi potreba po pravičnem, pravilnem in poštenem.
 

Moški imajo radi harmonijo


Moški s Soncem v tehtnici so šarmantni, kultivirani, prikupni, lepo oblečeni, pripravljeni narediti marsikaj za harmonijo. Partnerski odnos je zanj zelo pomemben, ga osmišlja in opogumlja. Toda bolj kot veliko ljubezen potrebuje dobro prijateljico, ki mu bo stala ob strani in s katero bosta nepremagljiv tim. Ne mara prepirov.

Zanj je pomembno, da je tudi partnerica pripravljena ohraniti mladost in igrivost ter da skupaj živita lepo življenje s potovanji, druženjem, obiskovanjem koncertov, torej da ne postaneta prehitro preresna in stara. Zanj niso preresne ženske s poudarjenim zemeljskim elementom, ampak mlade in igrive z zračnim elementom.

Ker je Sonce v tehtnici na dnu, mora moški tehtnica vsaj enkrat v življenju doživeti tudi dno, padec s položaja, obdobje, ko izgubi nekaj svoje vrednosti. Hkrati je velikokrat premalo odločen in potrebuje močno partnerico, kot sta levinja in strelka, ki mu usmerjata korak brez občutka ogroženosti. Njegova največja težava je, da mu preveč pomeni, kaj mislijo drugi, in je zaradi tega lahko naporen tudi za partnerico.

Hkrati je tehtnica površinski partner, najpogosteje ne hrepeni po globoki predanosti, tako je lahko za ženske s poudarjenim vodnim znamenjem veliko razočaranje.

Če ima tehtnica Sonce v deseti, peti ali deveti hiši, harmonično vezano na Jupiter ali Mars, bolj ve, kdo je in kaj v življenju želi, ter se ne pusti prehitro vplivom drugih. Če pa je Sonce v četrti, sedmi, dvanajsti hiši in še v negativnih aspektih s Saturnom ali Plutonom, se tak moški nikoli ne počuti dovolj dober in ima lahko večni kompleks v odnosih.
 

Ženska potrebuje komunikacijo


Ženska tehtnica je rada lepo urejena, simpatična in šarmantna. Išče partnerja, na katerega bi lahko bila ponosna. V odnosih najbolj potrebuje komunikacijo, skupne interese in prijatelje. Pomembno je, da je njen partner urejen in da se z njim lahko pohvali. Potrebuje inteligentnega partnerja, da se z njim lahko pogovarja. Nezavedno lahko izbira samovšečne narcise, ki pa ji ne dajejo pravega zadoščenja.

Pomembneje je, da najde nekoga, ki jo bo znal pohvaliti, videti v njej lepotico ne glede na leta ter znal iz nje izvabiti smeh. S takim bo laže koketno igriva in večno obsijana s pozornostjo. Nujno je namreč, da partner ni posesiven in ljubosumen, da ji dovoli koketiranje in nedolžno besedno igro z nasprotnim spolom. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije