Teden z Luno

Kako kaže?
Fotografija: Mihaela Malečkar FOTO: Katja Golob
Odpri galerijo
Mihaela Malečkar FOTO: Katja Golob

Ponedeljek, 25. 5. Luna v raku kliče, da si vzemimo čas za čustva in najbližje vezi. Kljub njenem miru in počasnosti pa bo danes zaradi Marsovega sekstila na Uran v nas iznajdljiva, dinamična energija, zaradi katere se bomo hitreje obrnili in kaj naredili. V zraku bo več vznemirljive adrenalinske strasti.

Torek, 26. 5. Luna v toplem, a počasnem raku v pozitivni aplikaciji k Neptunu barva večji del dneva v sočutne, mirne energije, s katerimi si bomo znali priti bližje, si vzeti čas drug za drugega. Kljub počasnosti dneva se bo v nas nabirala ustvarjalna energija. Zvečer so zaradi opozicije na Pluton mogoče premočne čustvene reakcije ali nepotrebne notranje drame.

Sreda, 27. 5. Vesela in dinamična Luna v levu gre v opozicijo s Saturnom, tako bo zjutraj nekaj dodatnih skrbi, odgovornosti in dela. Popoldne se bo želela izraziti vesela in močna energija, saj Luna aplicira v harmonično vez s Soncem. Te ure so koristne za predstavitev, ko lahko nekoga navdušimo.

Četrtek, 28. 5. Merkur na zadnjih stopinjah dvojčka se sreča s severnim Luninim vozlom in nosi neverjeten vpogled v prihodnost. Luna v veselem, dinamičnem, mladostnem levu aplicira v harmonično vez z Venero, kar dan barva z željo po ljubezni, veselju in zabavi. Ob osmih zvečer Merkur prestopa v raka, kar nas bo umirilo, začelo se bo daljše obdobje premišljevanja in predelovanja preteklosti.

Petek, 29. 5. Luna iz leva aplicira v harmonično vez z Luninimi vozli, znali se bomo lepo povezovati. Čustva bodo dramatična, a povezujoča. Njen popoldanski prehod v devico bo pohladil energijo in nas ozemljil, umiril. Bolj zbrani, premišljeni in analitični bomo. Luna do popoldne aplicira v sekstil z Merkurjem, v tem času lahko marsikaj razmislimo, predelamo, razumemo, analiziramo, mogoči so praktični pogovori.

Sobota, 30. 5. Sobota bo napornejša, saj bo že jutranji prvi krajec prinesel stres, jezo in napetost, nezadovoljstvo. Ker je krajec v gibljivih znamenjih, se bodo napetosti vrstile na ravni prepričanj, idej, ne toliko na zunanjih konfliktih. Popoldne nas čakajo še sentimentalnost luninega kvadrata na Venero, melanholija in nostalgija.

Nedelja, 31. 5. Luna v pridni, analitični in natančni devici pozdravlja s pozitivnimi povezavami planete v kozorogu, kar prinaša delavnost, voljo, moč in optimizem. Popoldne bo njena vez na lunine vozle nosila pretirano čustvovanje in preosebno doživljanje situacije. Prehod Lune v tehtnico nas pomiri in njena vez s Saturnom prinaša ravnotežje, objektivnost in načrtovanje prihodnjih korakov.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije