ZVEZDNE NOVICE

Teden v zvezdah, ko se lahko obudijo stare strasti

V ponedeljek, 2. 12., vstopi Jupiter v kozoroga, kjer se bo sprehajal prihodnje leto.
Fotografija: Pogled v zvezde. FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
Pogled v zvezde. FOTO: Guliver/Getty Images

Rastoča Luna nas bo spodbujala v akcijo, da si upamo, gremo, naredimo. Merkur še vedno potuje po škorpijonu. Z aspektom na Saturn 30. 11. in Pluton 3. 12. nekoliko temni naš pogled na svet, vendar hkrati kliče k odgovornosti, načrtovanju in nekompromisnemu vztrajanju ob še tako velikih intelektualnih naporih. Venera v kozorogu je nekoliko bolj nadzorovana in premišljena, kot je bila prej v strelcu, vendar zaradi dolge aplikacije v sekstil z Marsom kljub vsemu budi strasti, ker se hkrati veže še na vozle, lahko tudi obuja stare ljubezni. Strast, ki jo vzbudi omenjeni sekstil, bo najmočneje čutiti v torek, 3. 12., vložiti jo bo mogoče v delo, pridobivanje denarja, tudi v ustvarjanje. Ker se sekstil veže tudi na lunine vozle, lahko s to energijo povežemo več različnih ljudi in je v strast za določen projekt lahko vpeta množica. Ali drugače, če moramo koga navdušiti za delo ali projekt, so dnevi do vključno torka namenjeni temu.

V ponedeljek, 2. 12., vstopi Jupiter v kozoroga, kjer se bo sprehajal prihodnje leto. Jupiter je v kozorogu na dnu, tako da bomo ta prehod sprva lahko čutili, kot da nam je nekdo vzel krila in ni več pravega navdiha za življenje. Pred nami je leto močne zasedenosti kozoroga, Jupitrov vstop vanj pa samo dodatno hrani to energijo in nas sooča z dejstvom, da posledicam minulega delovanja ne moremo pobegniti ter so trud, disciplina in delo tisti, ki prinašajo rezultate. Toda brez Jupitrove zaupljivosti, tako vase kot v življenje, bodo imeli prihajajoči meseci nekaj grenkega priokusa.

Prvi lunin krajec, v sredo, 4. 12., nam obljublja toplejše in bolj suho vreme, veliko odločnosti in moči za delo. Nekaj bo navdiha, ker se Luna veže na Neptun, ki lahko spodbuja konkretne rešitve in ustvarjalnost, ker je Luna v času krajca v trigonu z Marsom ter sekstilu z Venero. Tako nas sredi tedna ne bosta spustili volja in strast. Pomembno je, da prisluhnemo intuiciji, a se prisilimo v konkretno delo, da ne obtičimo v neptunovskih sanjskih oblakih. Sončevo potovanje po strelcu nam daje več navdiha in optimizma, Marsovo po škorpijonu pa volje za borbo in delo. Ne glede na to, kaj bo, nam nič ne bo vzelo volje in bomo vztrajali, se borili in trudili za tisto, kar je za nas dragoceno.

Torej bomo malo temačni, pa vendar tudi načrtni, vztrajni in trdoživi. V ljubezni bo veliko strasti in verjetnosti obujanja starih odnosov. Hkrati bo na finančnem in poslovnem področju več odločnosti za spremembe, moči navdušiti druge. Intuicije bo več, a ne ostajajmo v sanjskem svetu, ampak kaj tudi konkretno uresničimo.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije