Teden v zvezdah: karte se bodo kmalu na novo premešale

Kako kaže?
Fotografija: FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
FOTO: Guliver/Getty Images

Lunin mrk je za nami, toda njegova energija lahko močno odzvanja vse do ponedeljka, 13. 1. Na družbeni ravni bo vikend še zavit v zahtevnejše energije, saj se v nedeljo dovrši velika mundana konjunkcija Saturna in Plutona. Saturn je povezan s starim, preteklim, tradicionalnim, strahom, Pluton pa s potlačenim, pritiskom, smrtjo, močjo, transformacijo. Prišel je čas, da na družbeni ravni transformiramo nekaj prastarega, to so ​lahko zamere, strahovi, paziti moramo, da kot družbena bitja v teh časih ne naredimo nič slabega, napornega, negativnega in maščevalnega, saj se s tem lahko prebudi destruktivna energija, ki jo bo težko umiriti.

V nedeljo, 12. 1., naredi Merkur konjunkcijo z omenjeno konjunkcijo, mogoči so dodatni strahovi ali novice, ki nas prestrašijo. V ponedeljek, 13. 1., se z omenjeno konjunkcijo poveže še Sonce in nas nekoliko potemni, hkrati pa prinaša oblastne like, ki dosegajo premoč s silo, brez občutka, s pritiski. Če gledamo bolj osebno, je pomembno, da predihamo strahove, saj bo kmalu bolje, karte se bodo premešale in spet se bo dalo lažje živeti. Ker nismo predsedniki in vodje naših dežel, ne moremo voditi družbene barke, lahko se odločimo razmišljati pozitivno in se truditi predelati zamere, da se ne bi kdaj dvignile iz nas kot hudobija, jeza. S torkom bo ta energija postopoma odzvanjala in je bomo čutili vedno manj.

V ponedeljek, 13. 1., vstopi Venera v znamenje svoje višine, v ribe, in nas odpira sočutju, ustvarjalnosti, romantičnim hrepenenjem. V noči na četrtek, 16. 1., se harmonično veže na Uran in marsikoga lahko preseneti z nepričakovanim veseljem, družabnostjo, tudi ljubeznijo. Isti četrtek Merkur vstopa v vodnarja, tako nam bo dovoljeno na vse pogledati od daleč, bolj logično in razumsko. Njegov prvi aspekt bo kvadrat na Uran, ki se bo dovršil v soboto, 18. 1., a bomo njegov vpliv čutili že prej. Omenjeni kvadrat odpira naš razum za novosti, vendar prinaša tudi nemir, živčnost in nas opozarja, da moramo biti previdni na cesti.

Vse do torka bo torej več strahov, večji pritisk na psiho, obujajo se lahko stare zamere, mogoče so tudi konkretne neprijetne novice, ki prinašajo skrbi, strahove, pritiske. Energija, v kateri smo napol ujeti že kak teden, od torka postopoma izgublja moč in bomo spet lažje dihali, živeli, se smejali. Četrtek prinaša vznemirljivo energijo na področje ljubezni in ustvarjalnosti. V petek zvečer nas čakajo vznemirljive nove ideje in prebliski, a nujna je tudi previdnost na cesti.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije